Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Не сте яли по-вкусна постна баница с ориз и праз

Едно от любимите ястия на българската трапеза е домашната баници, която обикновено се приготвя с млечни продукти. Ако сте любители на това ясние и постите, ще се насладите на тази вкусна баница с ориз и праз заедно с цялото семейство.
Необходими продукти за постна баница:
500 г кори за баница
3 стръка праз (само бялата част)
100 г ориз
200 мл вода
половин чаена лъжичка червен пипер
босилек (на вкус)
нарязан магданоз (на вкус)
сол и черен пипер (на вкус)
олио
Вижте още: Уникални маслени коледни курабийки само с 5 съставки (ВИДЕО)
Начин на приготвяне:
Оставете водата да заври, добавете ориза и гответе, както обикновено. Покрийте и отстранете от огъня, оставете настрана. През това време празът се нарязва на ситно и се слага да се задуши.
След няколко минути добавете ориза и солта, разбъркайте добре и оставете да къкри още няколко минути. След това се слага черен пипер, червен пипер и други подправки по вкус и желание. Разбъркайте добре и отстранете съда от котлона.
Отделете корите една от друга. Смесете водата и олиото за покритие в тенджера. Поставете една кора върху работната повърхност. Сложете с лъжица малко от сместа за покритие и разпределете възможно най-голяма част от повърхността. Прегънете кората по дължина, след което отново намажете. Разпределете 2 супени лъжици от плънката с ориз и праз, поставете в средата на кората. Сгънете черупката като охлюв.
Подредете корите една до друга в намаслена тава. Намажете горната повърхност със сместа за покритие. Печете във фурната около 40 минути на 200 градуса.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg