Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Каква ще бъде цената на черешите тази пролет?

Съвсем скоро ще можем да се насладим отново на един от най-вкусните плодове – черешите. Децата ги обожават, но и възрастните трудно им отказват. Но каква ще бъде цената им тази пролет, имайки предвид, че почти няма хранителен продукт, който да не е „нагоре“ в ценово отношение?
През последните няколко години черешите се продаваха по средно цена от 40-50 лева на килограм. Не е изключено и този път цените да са подобни, отчитат експерти.
Не е тайна, че качеството на черешите в България е високо, което позволява на производителите да ги пласират и на чуждестранния пазар. Конкретно по това време на пазара се появяват доста скъпи череши, но според производителя Кирил Димитров, тези цени не могат да бъдат считани за реални. Той допълни, че в последно време хора като него трудно покриват разходите си заради цените, които не са достатъчно високи от тяхна гледна точка.
Съветът на „Фермерите“: Влез в eMAG.bg и разгледай най-актуалните оферти.
Пред БНТ Кирил Димитров заяви: „Най-вероятно това са череши – внос от Аржентина или Гърция.През последните години цената на черешите е недостатъчно висока, за да покрие разходите ни. Цената, на която ние продаваме обикновено е от 0,80 до 1,20 лв. за килограм. Много малка част продаваме за прясна консумация – около 1,50 до 2,00 лв.“
Производителят е на мнение, че през последното десетилетие има проблем с пазара и цените на продукта. Той обясни, че в Кюстендилска област вече няма и преработвателни предприятия, тъй като те са били ликвидирани. И сега тази продукция няма къде да се реализира, посочва Димитров. Когато става дума за преработване, в момента Италия държи целия пазар у нас, отчита той.
Не само, че са вкусни, но черешите крият и ползи за човешкото здраве. Установено е, че те могат да облекчат симптомите на ревматизъм и подагра, а също така и да подобрят храносмилането. Не е за подценяване и ефекта им за намаляване на риска от ракови заболявания. Основна причина за това е веществото амигдалин, познато още като витамин B17 или леатрил. Смята се, че то влияе благоприятно за намаляване на туморните образувания.
Последвайте Fermerite.com и във Фейсбук
Материалът Каква ще бъде цената на черешите тази пролет? е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com