Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Изложба представя футуристичните рокли на Ирис ван Херпен (ВИДЕО)

Изложба в Париж представя 100 рокли висша мода на нидерландската дизайнерка Ирис ван Херпен, обличала звезди като като Бионсе, Лейди Гага и Бьорк, предаде АФП.
“Моята мода е за жени, които търсят интелектуално изразяване, надхвърлящо красотата”, казва 39-годишната Ван Херпен.
Експозицията “Ирис ван Херпен. Извайване на сетивата” беше открита във вторник вечерта в парижкия Музей на декоративните изкуства от кралицата на Нидерландия Максима, която носеше едно от творенията на дизайнерката, и от Брижит Макрон.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Eternal Goddess (@eternalgoddess.uk)

Изложбата, отворена за широката публика от днес, ще продължи до 28 април.
“За мен висшата мода е форма на изкуство. Тя е наистина важна и може да преобрази човека”, казва за АФП дизайнерката, известна като пионер в използването на нови технологии, както и с престъпването на кодовете на конвенционалното облекло.
Нейните творения “могат да бъдат свързани с всички сфери на живота – с архитектурата, науката, биологията, природата, с всичко, което има значение”, казва още Ирис ван Херпен.
Футуристичните рокли си взаимодействат с произведения на съвременното изкуството и късчета от природните науки като корали и вкаменелости.
От водната вселена до космоса, включително темата за корените и скелета: обиколката, придружена от звукова композиция – дело на партньора й Салвадор Брийд, кани посетителя на едно завладяващо пътешествие.
Ван Херпен разказва, че до 2010 г. е била фокусирана върху традиционните занаяти, преди да започне да си сътрудничи с архитекти и учени.
“Започнах не само да се вдъхновявам от тези дисциплини, но и да работя с тях и това наистина повиши нивото на облеклото”, смята дизайнерката.
Авангардни и различни от всички останали, роклите на Ирис ван Херпен притежават хармонични линии, които разкрасяват тялото.
“Това, което създавам, е телесна трансформация”, казва Ван Херпен.
Този неин подход съблазнява мегазвезди като Бионсе и Лейди Гага.
“Ирис ван Херпен ни кара да мечтаем. Тя ни пренася от морското дъно до звездите, нещо, което не всеки може да направи”, казва директорката на Музея на декоративните изкуства Кристин Масел.
“Тя ще остане в историята на модата като Александър Маккуин, при когото се е обучавала, с изключително силна, характерна вселена, която не може да бъде наподобена”, допълва Масел.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SORTIRAPARIS.COM (@sortiraparis.officiel)

Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg