Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Животът при Живков бе рай за посредствените

„Тази наивна носталгия по „бай-Тошовото време“ е основана върху неудовлетвореността от настоящето. Голяма част от хората не харесват живота си и търсят вината за това извън себе си. Те вярват, че им е отнето нещо, което заслужават, че някой трябва да се погрижи за тях, да им осигури някакви неща, да ги дундурка. Оттам идва носталгията по онова време. Но тези хора вероятно са забравили, че евтиният и предвидим живот при режима на Живков вървеше ръка за ръка с репресии, с мачкане на предприемчивите и талантливи хора, с липса на всякаква свобода, с невъзможност да се развиваш. Времето на Живков беше рай за посредствените и ад за нормалните хора“, сподели Иво Сиромахов – писател и телевизионен водещ.
„Тези нагласи са устойчиви и траят вечно. Ако през 1890 година в България имаше фейсбук, щеше да има много статуси, които гласят: „По турско време бяхме по-добре. Имаше сигурност, хлябът струваше само два гроша, децата ни се изучиха, всяко лято ходехме на почивка в Диарбекир. А сега тия сичко съсипаха“, допълни той.
„Хората, които не се справят с живота си, бягат в миналото или се надяват на бъдещето. А това са фикции. Животът е само днес.
Аз не виждам политически хаос. Напротив, виждам напълно отчетлив порядък – обществото ни се движи според примитивните закони на силата. Живеем в някакъв Дикенсов капитализъм, в който по-силните изяждат по-слабите. А по-силните са такива не защото са по-умни, по-талантливи, по-работливи или по-способни, а защото са наследили някакви комунистически капитали и контакти“, каза още Сиромахов.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Последвайте ни в Telegram ТУК
The post Животът при Живков бе рай за посредствените appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com