Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ето какво пият столетниците от цял свят

За тях да минат 100-годишна възраст е съвсем нормално, защото живеят в тези точки на света, където това е стандартната продължителност на живот. А експерти се опитаха да разгадаят тайна им.
Вижте още: 14-часово гладуване ни прави ни прави по-щастливи и по-малко гладни
Никоя в Коста Рика, Икария в Гърция, Сардиния в Италия, Лома Линда в Калифорния и Окинава в Япония са регионите на света, където живеят най-възрастните хора.
В повечето от тези региони храната се основава на местната кухня. Съществуват 4 напитки, които са задължителни в ежедневието на местните хора от регионите на столетниците, наречени от учените “синя зона”:
1. Кафе

В районите на синята зона е невъзможно да започнете деня без кафе. Изследванията показват, че кафето може да има многобройни ползи за здравето, включително подобряване на когнитивното здраве, намаляване на риска от свързани с възрастта заболявания като  Паркинсон и деменция, положително въздействие върху загубата на тегло и намаляване на риска от диабет тип 2.
Важно е да се отбележи, че тези ползи идват от самото черно кафе, без добавени захар или мляко.
2. Чай

Всички жители на сините зони редовно пият чай. Зеленият чай е особено популярен заради многото си ползи за здравето, включително подпомагане на метаболизма, понижаване на холестерола и предотвратяване на някои видове рак. Изследванията показват също, че редовната консумация на чай може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания и да допринесе за дълголетието.
Вижте още: Чаят от то плод прави чудеса със здравето ви: Регулира кръвната захар и предпазва бъбреците ви
3. Червено вино

В Сардиния повечето хора консумират умерени количества червено вино на дневна база. Това вино съдържа антиоксиданти, известни като полифеноли, които предпазват кръвоносните съдове от увреждане и помагат за понижаване на LDL (лошия) холестерол. Изключително важно е да се отбележи умереността в консумацията на червено вино в комбинация с балансирана диета и физическа активност, за да се постигне положителен ефект върху здравето на сърцето.
4. Вода

Въпреки че всички горепосочени напитки са полезни за здравето, не забравяйте за обикновената вода. Жителите на синята зона, като тези в Лома Линда, често подчертават важността на хидратацията. Пиенето на достатъчно вода помага на тялото да поддържа баланса на течностите, да елиминира токсините и да изпълнява всички свои функции. С напредване на възрастта чувството ви за жажда може да отслабне, така че е важно да останете ангажирани с приема на вода през целия ден.
Важно е да се отбележи, че умереността е ключова при всички тези напитки и че всяка от тях трябва да се консумира според индивидуалните нужди и начин на живот.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg