А ти знаеш ли каква вода купуваш?

Научете повече

devin_quiz_splash_02

Колко вида бутилирана вода има?

Много често бутилираната вода неправилно се нарича минерална вода, без водата непременно да е минерална. На българския пазар се предлагат три вида бутилирана вода: минерална, изворна и трапезна. Най-общо минералната и изворна вода са природно чисти води, докато трапезната вода е най-често преработена чрез обратна осмоза, за да отговаря на изискванията за питейна вода. Виж по-надолу какво още ги отличава.

devin_quiz_splash_02
dots-03
devin_quiz_splash_03

Коя бутилирана вода е природно чиста?

Натурална минерална вода
Минералната вода се добива от естествен подземен източник, обикновено с дълбочина над 600-700 метра, което я прави природно чиста или т.е. натурална. С ясен географски произход, тя се бутилира при водоизточника, като отговорност на бутилиращата компания е защитата й от външни замърсявания.
Минералната вода се отличава с постоянен състав и баланс на минералите. Точно съставът придава уникалния вкус и свойства на всяка вода. Минимална обработка е позволена при бутилирането на минерална вода, но задължително се запазват специфичните свойства на водата, които природата й е дала.
Devin Минерална е натурална минерална вода с ниска минерализация, от екологично чист район и защитен минерален извор, разположен дълбоко под земята.

Изворна вода
Изворната вода се добива от подземен източник от повърхностните слоеве на земята. Подобно на минералната вода, изворната вода е натурална вода – природно чиста, с ясен географски произход. Добива се от ясно определени и защитени подземни източници. Не се обработва при бутилирането и достига до нас недокосната от човешка ръка.
Сред предимствата й често са ниската минерализация и мек вкус.
Devin Изворна спада към категорията Изворни води. Отличава се с постоянен състав, ниска минерализация и уникалния баланс на минералите, които придават изключителна лекота и нежност на вкуса. Подходяща е за всекидневна употреба и се препоръчва за консумация от бременни, бебета и малки деца.

devin_quiz_splash_04

Коя бутилирана вода подлежи на пречистване
(дезинфекция или химична обработка)?

Трапезна вода
Третият вид бутилирана вода е Трапезната вода. Тя не се характеризира с конкретен географски произход и може да бъде добивана от всякакъв източник, включително открити водоизточници или вода от градската водопроводна мрежа.
Специфичното при нея е, че обработката и дезинфекцията й са позволени или т.е. тя е пречистена вода. Често за това се използва филтриращ процес, наречен обратна осмоза, при който се отстраняват вредни или нежелани компоненти от водата, за да може тя да отговори на критериите за питейна вода.

devin_quiz_splash_04_small
devin_quiz_splash_04
devin_quiz_splash_05_small
devin_quiz_splash_05-2

Как да различаваме каква вода купуваме в магазина?

За да бъдат различени видовете вода в магазина, на всяка опаковка задължително се посочва категорията на водата: минерална, изворна или трапезна – това е най-сигурният начин да се направи информиран избор.

Devin Изворна

Изворна вода DEVIN се добива от екологично чист регион в Родопите. Тя е с изключително ниски нива на минерализация, което я прави подходяща за употреба от хора на всички възрасти, навсякъде и по всяко време. Препоръчва се от Българската Педиатрична Асоциация, като подходяща за консумация и от малки деца.

Минерален състав

logoas
bottle

КАТИОНИ

Na
5,7
* максимално позволено
за бебета до 20 mg/l
Ca
6,1
Mg
0,3
Mn
< 0,01
As
< 0,001

АНИОНИ

F
< 0,1
* максимално позволено
за бебета до 0,70 mg/l
Cl
1,0
SO4
2,7
NO2
< 0,005
NO3
< 1,6
обща минерализация
82
mg/l
ел. проводимост
61
µS/cm
pH
7,7

Продуктова серия

Натуралната изворна вода DEVIN се добива от екологично чист регион в Родопите. Тя е с изключително ниски нива на минерализация, което я прави подходяща за употреба от хора на всички възрасти, навсякъде и по всяко време. Препоръчва се от Българската Педиатрична Асоциация, като подходяща за консумация и от малки деца.

Devin_izvorna_site2

Специално за децата Devin Mini

Devin_izvorna_site

За всекидневна употреба, за консумация навън и на път

izvorna-1l

Изключително удобна за консумация в движение

dv02

Удобна за носене и съхранение

izvorna-5l-1

Семейна опаковка

dv04

Икономичка опаковка

Педиатрите препоръчват

DEVIN и Българската Педиатрична Асоциация си партнират още от 2007 година. Асоциацията препоръчва DEVIN Изворна за консумация от бебета и малки деца. Препоръката е изписана на етикетите на бутилките DEVIN Изворна, за да подпомогнем майките с информация относно оптималния избор за техните деца.

izvpo01

ПОЛЕЗНО

Хидратирани по време на кърменето

article-01small

ПОЛЕЗНО

Децата и водата

1. Хранителните и питейните навици се изграждат от най-ранна детска възраст, за да бъде гарантирано здравето на децата в бъдеще. Започнете от рано да приучавате малкото си дете към полезния навик да пие вода…

bigpath_2

ПОЛЕЗНО

Защо DEVIN Изворна?

DEVIN Изворна вода е чиста вода от планината – идеална за всекидневна употреба от вас и от хората, които обичате. Подходяща дори за най-ценното вашето бебе и малко дете…

bigpath_1

ПОЛЕЗНО

Водата и бременността

Вижте какво казват педиатрите за Devin Изворна

pediatar1

Доц. д-р Мариана Маринова, педиатър в Университетската детска болница – София: „Препоръчвам ДЕВИН Изворна, защото се добива от най-чистия и екологичен регион в България – регионът на град Девин в Родопите и е под постоянен лабораторен контрол. Има изключително ниска минерализация и може да се използва и без преваряване, но при желание може и да се преварява – това не влошава качествата на водата. Подходяща за приготвяне на храна и за кърмачета.”

Училища за бременни, които DEVIN Изворна подкрепя

Bebe

Училище Бебе

В училище за бременни и бъдещи родители БЕБЕ са представени най-основните етапи и особености на бременността, храненето, вредните фактори и двигателният режим при бременност.

ВИЖ ОЩЕ

Бъдещите майки и татковци могат да се запознаят с нормалното раждане, обезболяване на раждането и оперативните методи на родоразрешение. Ще бъдат показани някои основни и леки упражнения за поддържане на добър тонус и настроение, както и съвети за първите и най-важни грижи за бебето.
Училището се води от квалифицирани специалисти – акушер-гинеколози, педиатри, акушерки, кинезитерапевти и психолози с дългогодишен стаж, които, разбира се, отговарят и на безбройните въпроси, вълнуващи бъдещите родители.

Контакти

София: 0884 060730 и [email protected], провеждане в The Mall of Sofiq – бул. Александър Стамболийски 101, ет. 2
Шумен: 0888300338 и [email protected], провеждане всеки вторник от 16ч в Център за здраве и щастие на ул.“Панайот Волов“11.

chakamabebe

Чакам бебе

Училище за бъдещи родители „Чакам бебе“ предлага на своята аудитория – бременни дами и бъдещи татковци – полезни и интересни теми, касаещи периода на бременността, раждането и след това първите грижи за бебето.

ВИЖ ОЩЕ

Информация за всички новости в областта, лектори с авторитет и опит, практически съвети, акцент върху чувствата и емоциите на бременната и нейното семейство, приятна и предразполагаща обстановка, приятелско отношение, подаръци и изненади за всички.

Контакти

София: 02 962 47 44, 089 449 93 75 и [email protected], провеждане в CCS (Сити център София), бул. Арсеналски 2, ет. 3. ВХОД: СВОБОДЕН, с предварително записване. НАЧАЛЕН ЧАС: 10:30 ч.

Пловдив: 02 962 47 44, 089 449 93 75 и [email protected], провеждане в ПЛОВДИВ, Мол „Галерия Пловдив“, първи надпартерен етаж (худ. галерия). ВХОД: СВОБОДЕН, с предварително записване. НАЧАЛЕН ЧАС: 11:00 ч.

moetodete

Моето дете

Училището за родители е мястото, където опитни специалисти ще ти помогнат да поставиш най-доброто начало, като повярваш, че нищо, свързано с бебето не е толкова сложно, колкото изглежда.

ВИЖ ОЩЕ

В училището за родители ще намериш приятни и полезни контакти – и с други майки, и със специалисти. Ще получиш отговори на всички твои въпроси за бременността, ще разсееш страховете си от раждането и ще си максимално подготвена за първия месец с бебето:
• Кърменето
• Къпането
• Закаляването
• Първите прегледи и консултации, както и ранна диагностика при проблеми
• Развитието на бебето

Контакти

Лекциите се провеждат в: София, The Mall, бул. „Цариградско шосе“ 115, етаж 0, Coffee Room. Всяка сряда от 10ч, без предварително записване. http://www.moetodete.bg/uchilishte-za-roditeli/Sofia.html

ruse

Училище "Родители" Русе

На безплатните лекции ще получите информация за основните неща, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето, както и ще се запознаете с продуктите, които се предлагат  на нашия пазар.

ВИЖ ОЩЕ

Контакти

Адрес: град Русе ул. ”Хан Крум” 15А; телефон: 0887 999 987; email: [email protected]
http://www.zavasroditeli.com

happymums

"Селина Класик" Велико Търново

Курсовете и упражненията за раждане, грижи и отглеждане на бебето, ще Ви помогнат да се подготвите за големия ден, за да сте уверени в себе и в своите способности за справяне и най- вече да не се страхувате. Всички програми в Училището са разработени в отделни модули и са съпроводени с много практически упражнения,тренировъчни кукли и видеоматериали .

ВИЖ ОЩЕ

Контакти

Гр. Велико Търново, ул. „Марно поле” №23, ет 5, 0887 704 786, 0988 918 176; [email protected]; http://www.happymumsbg.com/?mod=home

Експертите за хидратацията

Маги Пашова: Водата и бременността

Разберете повече за връзката между водата и бременността от експерта по здравословно хранене – Магдалена Пашова

Маги Пашова: Водата и кърменето

Разберете повече за връзката между водата и кърменето от експерта по здравословно хранене – Магдалена Пашова

Маги Пашова: Водата и Децата

Разберете повече за връзката между водата и децата от експерта по здравословно хранене – Магдалена Пашова

Маги Пашова: Водата и училище

Разберете повече за връзката между водата и училище от експерта по здравословно хранене – Магдалена Пашова

Маги Пашова: Водата и стреса

Разберете повече за връзката между водата и стреса от експерта по здравословно хранене – Магдалена Пашова

Надя Петрова: Водата и детокса

Разберете повече за връзката между водата и ролята и за детокса от експерта по здравословно хранене – Надя Петрова

Надя Петрова: Водата и красотата на кожата

Разберете повече за връзката между водата и красотата на кожата от експерта по здравословно хранене – Надя Петрова.

Новини

април 19, 2021
Devin Mineral & Vitamins

DEVIN

„Девин“ ЕАД представя ново поколение хидратация на пазара в България

Лидерът на пазара на бутилирана вода в България „Девин“ ЕАД пуска на пазара ново поколение хидратация под бранда DEVIN Mineral & Vitamins. Напитките са първите, създадени […]
март 22, 2021

DEVIN Изворна

Официални правила на играта ‘‘Разкажи ни за твоя герой ‘‘

Официални правила на играта ‘‘Разкажи ни за твоя герой ‘‘   РАЗДЕЛ I. ОРГАНИЗАТОР И ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА НА ИГРАТА: Организатор на Играта ‘‘Разкажи ни за твоя […]
февруари 4, 2021
Продуктите на Девин

DEVIN

Девин ЕАД постигна 100% въглеродна неутралност

От 2021 г. всяка покупка на бутилка с марка DEVIN е действие в подкрепа на климата Сертификатът отразява ангажимента и мерките, предприети от компанията, за намаляване […]
декември 8, 2020
shutterstock_683499778

DEVIN

С добра хидратация вкъщи противодействаме на стреса

Живеем в трудно време, в трудна година. Наистина и преди хората редовно се оплакваха от силен стрес заради динамиката на работния ден, конкуренцията, стремежа към по-добро […]
news-022-01.06

DEVIN Изворна

DEVIN подкрепи Детски панаир по повод Първи юни

novina-thumb

DEVIN Изворна

Не всички води с розов етикет са изворни

Фейсбук стена

Следете всички актуални новини, събития и предложения от DEVIN Изворна на нашата Фейсбук страница:

Марки

section6pr1
markimineral
branddevinair

Доставки за дома или офиса

Devin Timeline 02 10 18-01-01