Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Twitter вече струва едва 33% от това, което Илон Мъск плати за компанията

Понастоящем Twitter струва едва една трета от това, което Илон Мъск плати за социалната платформа, според компанията Fidelity, която наскоро понижи стойността на дела, който притежава в Twitter.
Мъск е признавал, че е надплатил за Twitter, който придоби за 44 млрд. долара. Наскоро той посочи, че Twitter струва по-малко от половината от това, което е платил за компанията. Не е ясно как Fidelity е стигнала до новата по-ниска оценка или дали получава непублична информация от компанията, предава Bloomberg.
Fidelity първоначално понижи стойността на дела си в Twitter през ноември до 44% от покупната цена. След това последваха още две понижения през декември и февруари.
Илон Мъск съкрати още 10% от служителите си, за да свие разходите
Twitter изпитва финансови затруднения откакто Мъск пое контрола. След като натовари компанията с 13 млрд. дълг, в резултат на решенията му и предизвикателствата с модерирането на съдържанието, приходите на Twitter от реклама намаляха с 50%, казва Мъск през месец март.
Опитът да компенсира част от този спад чрез програмата за платен абонамент Twitter Blue засега не води до успех. Към края на март по-малко от 1% от потребителите на месечна база са се възползвали от новото предложение.
Инвестицията на Илон Мъск в Twitter понастоящем се оценява на 8.8 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index, който използва оценката, поставена от Fidelity, за да изчисли стойността на дела на Мъск. Мъск похарчи над 25 млрд. долара за да придобие приблизително дял от 79% в компанията през миналата година.
Новата ръководителка на Twitter смята да трансформира компанията по примера на Мъск
Последното понижаване на оценката изтрива около 850 млн. долара от състоянието на Мъск, което се оценява на 187 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index. Въпреки проблемите с Twitter, състоянието на Мъск е нараснало с над 48 млрд. долара през тази година, основно заради поскъпването на акциите на Tesla с 63%.
Компанията за мозъчни импланти на Илон Мъск е получила разрешение за тестове с хора

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg