Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

TRANSPRESS откри модерен логистичен център за 16 милиона лева в София

Българската транспортна и логистична компания “Транспрес” (TRANSPRESS) откри новия си логистичен център в покрайнините на София. Съоръжението се простира на на площ от 40 дка в Индустриална зона – Божурище и поетапно ще разкрие над 100 нови работни места. Инвестицията е за 16 милиона лева.
Логистичният център ще разполага с най-съвременно оборудване за обработка на товари без аналог в страната. Капацитетът му за обработка достига 12 000 тона товари (15 000 палета) на денонощие или над 4 милиона палета годишно, съобщават от компанията.
Транспортно-логистичната база ще има 60 рампи за едновременно товарене и разтоварване на камиони, както и складове, зона за раздаване на пратки и офис площи. Съоръжението разполага и с първата за Балканите автоматизирана линия за обработка на палетни пратки, която включва транспортиране на 40 автономни колички по специално изградена жп линия. Паркинг зоната може да поеме до 100 камиона и 300 автомобила.
Логистичният център на TRANSPRESS ще се захранва с чиста енергия: ще бъдат инсталирани слънчеви фотоволтаични панели на покрива му, а на територията му ще има зарядни станции за електромобили, с каквито компанията вече разполага.
Развитието на Индустриална зона – Божурище

“Десетки компании вече избраха Индустриална зона – Божурище за развитие на своя бизнес и това е ясен знак за нас, че тук те са намерили отлични възможности за своите икономически инициативи”, каза министърът на икономиката Никола Стоянов по време на откриването.
“Само за настоящата година в Индустриална зона – Божурище са стартирали 11 нови проекта на стойност близо 100 млн. лева”, посочи министърът. За последното десетилетие инвестираните средства в зоната от български и чужди компании са над 611 млн. лева, а 2/3 от територията ѝ са вече заети. “Правилното управление на индустриалните паркове е изключително успешен инструмент за привличане на инвестиции и генериране на икономически растеж в цели региони”, допълни още Никола Стоянов.
“Транспрес” – 30 години в транспортния бизнес
Базираната в София “Транспрес” ООД работи в сферата на транспортните и логистични услуги от 30 години. Компанията разполага с персонал от близо 1000 души, автопарк от над 400 автомобила и 13 логистични центъра в България. Тя управлява марката Green Courier и има мрежа от 430 локации в цяла Европа, управлявани в партньорство с германския логистичен лидер Dachser, с когото българската компания си партнира вече над 20 години.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
JYSK разширява логистичната си база и отваря нови магазини в България
Lidl разширява логистичния си център до София
Изграждане на складова база и логистичен център получиха сертификат за инвестиции

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg