Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

TikTok тренд: Шампоан за пърхот чисти акне

TikTok продължава да намира нови и ексцентрични начини за промяна на нашата рутинна грижа за кожата. Съвсем наскоро потебители започнаха да използват шампоан против пърхот за изчистване на акне, което повдига въпроса: наистина ли може така? Днес ще ви разкажем малко повече за тренда.
Шампоанът против пърхот премахва ли наистина акнето?
Да, възможно е. Но преди да се впуснете в тенденцията, важно е да разберете, че тя наистина се свежда до вида на шампоана, който използвате, и вида на акнето, което имате. Важно е да се отбележи, че този метод не може да изчисти всеки тип акне, а само гъбично.
Какво е гъбично акне?
Клинично известно като фоликулит, тази форма на акне се причинява от натрупване на пот и масло в космените фоликули, което води до разрастване на дрожди. Симптомите включват възпаление, раздразнение и, разбира се, пърхот. Този тип акне често се представя като фини пустули, често сърбящи. Склонно е да не реагира на традиционните терапии за акне и се влошава от влажност и топлина.
Кои са съставките, които действат?
Доказано е, че съставки като цинков пиритион, селенов сулфид и кетоконазол се борят с растежа на гъбичките по скалпа. Кетоконазолът действа, като разрушава клетъчната мембрана на гъбичките, цинковият пиритион е противовъзпалителен и инхибира растежа на дрождите, а селеновият сулфид понижава нивата на дрождите и намалява възпалението.
@hyram LITTLE BUMPS aka FUNGAL ACNE LINK IN BIO #skincarebyhyram ♬ Intentions (Instrumental Version) [Originally Performed by Justin Bieber & Quavo] – Elliot Van Coup

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg