Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

PepsiCo е поредната компания, която планира да съкрати стотици от своите служители

PepsiCo е поредната компания, която предприема съкращения на служители в централата на северноамериканските си подразделения за храни и напитки – знак, че корпоративното затягане и свиване на разходите минава отвъд технологиите и медиите, твърдят запознати източници на Wall Street Journal, както и документи, разгледани от изданието.
Стотици работни места ще бъдат премахнати, твърди един от източниците. Съкращенията засягат бизнеса на компанията с напитки в Северна Америка, базирана в Ню Йорк, както и бизнеса със закуски и пакетирани храни в Северна Америка, с централи в Чикаго и Тексас.
В бележка, изпратена до служителите, разгледана от Wall Street Journal, PepsiCo ги информира, че съкращенията целят “да опростят организацията, за да можем а работим по-ефективно”. Съкращенията ще бъдат по-големи в бизнеса с напитки, защото отделът за храни вече се раздели с някои служители чрез програмата за доброволно пенсиониране, споделят източниците.
PepsiCo произвежда Doritos, картофения чипс Lays, както и Quaker Oats, заедно с едноименната кола. Към 25 декември 2021 г. за PepsiCo работеха 309 000 служители по света, включително 129 000 в САЩ.

Търсенето на храни и напитки в магазините за хранителни стоки е силно въпреки растящите цени, които засегнаха много домакинства. PepsiCo и други компании от сектора увеличават цените, за да компенсират по-високите си разходи за съставки, транспорт и труд.
След като компанията отчете скок на тримесечните приходи и печалба, през октомври директорите на PepsiCo обявиха, че ще свият разходите, за да се преборят с натиска върху маржа на печалбата и да се справят с влошените макроикономически условия.
Пазарът на труда в САЩ остава исторически затегнат. Работодателите се състезават за ограничен брой кадри и наддават със заплати въпреки несигурната икономическа перспектива.
PepsiCo се присъединява към редица други компании, като Walmart и Ford Motor, които уволняват кадри, въпреки че държат персонала на първа линия. Междувременно забавянето на рекламния бизнес провокира съкращения и в много технологични и медийни компании.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
След над 60 години на пазара: Pepsi прекратява производството си в Русия

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg