Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Mercedes-Benz направи нова важна крачка към електромобилите

Mercedes-Benz представи мащабен план за над 1 милиард евро, с който глобалното му производство ще премине към системи за електрическо задвижване от 2024 г. Новите производствени процеси включват сглобяване на батерии, електрически задвижващи модули и оси, пише Reuters.
Заводите в Каменц и Унтертюркхайм в Германия, както и в Пекин, които вече сглобяват батерии за електрически и хибридни модели, ще сглобяват батерии за модели на предстоящите платформи MMA и MB.EA, а друг обект за сглобяване на батерии очаква подкрепа от регионалното правителство.
Фабриките в Унтертюркхайм, Пекин и Себеш в Румъния ще произвеждат електрически задвижващи агрегати за автомобили на новите платформи, като Хамбург и Унтертюркхайм ще останат водещите заводи за сглобяване на електрически оси и компоненти. “Няма място, което да не е включено”, казва пред журналисти шефът на продукцията Йорг Бурцер.
Ръководството на компанията и синдикатите се споразумяха през юни за пренасочване на европейските автомобилни заводи към електромобили.Така фабриката в Синделфинген се превръща в дом за автомобили от висок клас на платформата AMG.EA, в Бремен и Кечкемет в Унгария ще се сглобяват основните луксозни модели, а в Ращат и Кечкемет – базовите модели превозни средства.
Производителят на автомобили е разделил заводите си за производство на двигатели с вътрешно горене и електрически автомобили на отделни производствени линии, но сглобяването на батерии и двигатели на една и съща линия е по-сложно, казва Бурцер.
Все пак много от заводите за производство на компоненти ще продължат да произвеждат части за автомобили с двигатели с вътрешно горене, докато има търсене. Германският автопроизводител смята да продава само електрически автомобили до 2030 г. на местата, “където пазарните условия позволяват”. Mercedes се отказва от двигатели на бензин и дизел
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Гигантите Volkswagen и Mercedes подкрепят забраната за бензинови и дизелови автомобили

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg