In Memoriam: Отиде си известен български журналист

На 58 години почина журналистът Ясен Бориславов, съобщи деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет проф. Веселина Вълканова.
„Загубихме обичан и ценен приятел и колега. Деликатен, фин, със силно, ненатрапливо присъствие, позиция и хумор, талантливо перо. Почивай в мир, винаги ще си с нас!“, написа проф. Вълканова.
Ясен Бориславов е доцент по история на българската журналистика в Софийския университет. Автор е на книгите „Боб и метафизика“, „Естествена история на българския смях“ и „Българският хумористично-сатиричен периодичен печат между двете световни войни“, каквато е и темата на дисертацията му.
Роден е през 1964 г. в Шумен. След като завършва факултета по журналистика, работи във в. „Дума“, бил е колумнист във в. „Сега“. Той сътрудничеше и на публицистичния сайт „Редута“, основан от д-р Тони Филипов.
Негови статии са публикувани в различни издания.
Ясен Бориславов страдаше от тежка бъбречна недостатъчност. През лятото на миналата година успя да се пребори болните в неговото състояние да не се явяват непрекъснато пред безбройните комисии на медицинската експертиза.
The post In Memoriam: Отиде си известен български журналист appeared first on ploshtada.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: ploshtada.com