Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

ICL пуска PKplus – революционно решение пет в едно за високоефективно хранене

ICL PKplus серия гранулирани торове на основата на полисулфат беше пусната на пазара от ICL, водещата в света компания за специализирани минерали и химикали. Този продукт променя правилата на играта за земеделските производители, които търсят високоефективно хранене за своите култури.

Какво представлява ICL PKplus?
Продуктът ICL PKplus  е тор, проектиран  за осигуряване на прецизно хранене при голям брой земеделски култури. Подпомага най-добрия старт на растенията, грижи се за балансиран и ефективен прием на хранителни вещества, както и за допълнително качество на културите.
Като високопроизводителен тор, той осигурява:

в едно нанасяне пет хранителни вещества: фосфор, сяра, калий, магнезий и калций;
всички хранителни вещества са в лесно усвоима форма от растенията.

Уникална характеристика на ICL PKplus е, че 20-35% от калия е под формата на сулфат (SO4), което го прави универсален за използване при различни култури. Увеличената достъпност на хранителните вещества също помага за намаляване на загубите на сулфати при излугване, което от своя страна води до превъзходни добиви, подобрено качество и повишена рентабилност.
„ICL се отличава със своите продукти, които се открояват с използването на висококачествени  суровини, извлечени от собствени мини и използването на съвременни технологии при тяхното производство. Например Polysulphate (полисулфатът) е единствен по рода си продукт, произвеждан само от ICL. Той е резултат от преработката на полихалит – естествен материал, открит на голяма дълбочина под Северно море, в бреговете на Великобритания. Съставът му се отличава с високо съдържание на сяра, магнезий, калий и калций, осигуряващи продължително хранително действие. Това е продукт от природен произход, който не преминава през химическа обработка по време на производството си. Одобрен за приложение в биопроизводството, както и като подобрител на почвите. Полисулфат е тор с нисък въглероден отпечатък и смело можем да заявим, че ICL PKplus торовете създадени на негова база, са уникални по рода си.“, споделя Цветомира Янулова – мениджър по продажби за България в ICL.
Освен това по поръчка могат да бъдат произведени специфични торове ICL PKplus с допълнителни микроелементи, което дава на фермерите индивидуално решение за специфичните нужди на техните култури.
Какви предимства осигурява?
ICL PKplus се използва активно за следните култури:  пшеница, царевица, ечемик, рапица, слънчоглед, бобови култури, ориз, соя, захарно цвекло, памук, зеленчукови и овощни култури. Може да смесва с азотните торове директно.
С използването на   торовете от серията ICL PKplus  ще получите не само всички предимства на PK торове, но  и допълнителното предимство на полисулфатната технология, осигуряваща ефективно снабдяване с 5 ключови хранителни вещества за културата за дълъг период от време.
Сред другите преимущества на ICL PKplus са:

пълна разтворимост;
добра твърдост на гранулите и равномерен размер, гарантиращи качество при манипулиране и смесване за приложение на полето;
предлагане в различни формулировки.

ICL PKplus позволява фосфорът и калият да бъдат отделени от приложението на азот, който да се вложи след поникване  на културата в точното време. Освен това вторичните хранителни вещества сяра, калций и магнезий намаляват риска от дефицит от тези хранителни вещества.
Можем да заключим, че ICL PKplus е иновативен  продукт, който предлага комплексно решение за високоефективно хранене. Това го прави незаменим инструмент за земеделските производители, желаещи да увеличат добивите и рентабилността си, като същевременно  да намалят разходите  и да повишат устойчивостта си.
Материалът ICL пуска PKplus – революционно решение пет в едно за високоефективно хранене е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com