Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Heineken планира повишаване на цените заради по-високите разходи в Европа

Пивоварната компания Heineken възнамерява да увеличи през следващата година цените на бирата, където е възможно, за да компенсира нарастващите разходи за суровини и енергия, особено в Европа, съобщава Bloomberg.
Вторият по големина пивовар в света очаква скок на производствените разходи “във високи двуцифрени числа на хектолитър” през 2023 г., както и “значително по-високи енергийни разходи, особено в Европа”, става ясно от изявление на дружеството.

Heineken заяви, че планира да увеличава цените “отговорно според условията на местния пазар”, за да компенсира по-голямата от увеличението на производствените цени. Въпреки това според компанията оперативната печалба вероятно ще изостане спрямо нетните приходи следващата година.
Пивоварите успяха до голяма степен да защитят маржовете си тази година, като вдигнаха цените, за да се справят с растящите разходи. Има обаче ограничение доколко потребителите могат да се справят, тъй като инфлацията и по-високите цени на храните и енергията унищожават покупателната способност за продукти извън най-необходимите.
Все пак нидерландската компания заяви, че очаква стабилен до умерен ръст на обемите през 2023 г., с увеличения на развиващите се пазари и спадове в Европа. Брутните икономии навярно ще надвишат целта от 2 млрд. евро, подкрепени отчасти от “засилената амбиция за икономии в Европа”.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Оставаме без бира и месо заради високите цени на газа
Войната в Украйна засегна и бирата
Heineken казва последно сбогом на Русия, губи стотици милиони

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg