Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Fibank е първата банка у нас с банкомати за незрящи

Първа инвестиционна банка (Fibank) се превърна в първата банка у нас, чиито банкомати могат да бъдат използвани от незрящи.
Банката успешно внедри в част от своите банкомати гласови менюта, които да помагат на незрящите хора при тегленето на пари. Услугата е достъпна на 60 устройства на банката, разположени на ключови локации в големите градове.
Иновацията е в унисон с най-добрите световни банкови практики за улесняване използването на ежедневни банкови операции от незрящите.
Банкоматите дават гласови инструкции, така че хората, които не могат да прочетат екрана, да използват самостоятелно машината единствено чрез цифровата клавиатура под екрана.
Информацията се предоставя посредством слушалки (собственост на клиента), които трябва да се включат към букса на лицевата страна на устройството. Всяка от стъпките за извършване на операциите е пояснена, което позволява по-пълноценното използване на банкоматите от незрящите лица.
Дългосрочната цел на Fibank е всеки нов банкомат да бъде пригоден за ползване от хората с нарушено зрение.
Подобна тенденция се наблюдава в развитите държави, като банкомати за незрящи са инсталирали големи международни банки – Wells Fargo, Citibank, Bank of America, Royal Bank of Canada и други.
Списък с всички такива банкомати на Fibank можете да откриете на този адрес.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Премиум кредитните карти на Fibank са с още по-изгодни cashback условия

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg