Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Disney показва исторически архиви по случай 100-годишнината си

Костюми на принцеси, скици, снимки и колекционерски документи – за век съществуване „Дисни“ е натрупал стотици милиони съкровища, които днес дават възможност да се проследят цели етапи от историята на киното в Холивуд, съобщи АФП.
Студиото, което отбелязва 100-тната си годишнина на 16 октомври, неотдавна отвори за медиите архивния склад в централата си в Бърбанк, край Лос Анджелис. Достатъчно, за да „покажем върха на айсберга“, радва се директорката на архива Беки Клайн.
Помещенията, наподобяващи книжарница, приютяват множество реликви, сред които първия ръкопис на Мики Маус, учредителния протокол за създаване на студиото, куп костюми на супергерои от вселената на Марвел. „Събираме толкова много, че постоянно търсим допълнителни пространства и помещения“, каза архивистката Никол Карол. „Дисни“ съхранява милиони предмети и сувенири в „пет или шест склада“, пръснати из района на Лос Анджелис.
Много от тях ще бъдат представени публично в изложбата „Дисни 100“, която сега е в Мюнхен и Филаделфия в САЩ и която ще гостува и в други градове, включително в Лондон. За вековния си юбилей студиото организира имерсивно „мултисензорно преживяване“ в културното пространство CentQuatre (Санкатр) в Париж, чиято основна тема е приятелството между емблематични герои на студиото.
Студиото създава отдел по архива през 1970 г. и екипът му от 30 души се опитва да съхрани „малка представителна част“ от всичко, свързано с компанията. От филма с 250 костюма например те избират няколко емблематични, свързани с всеки от героите. Най-митичното пространство за почитателите е личният офис на основателя Уолт Дисни, възстановени преди десетина години в Бърбанк. В него той създава своята развлекателна империя и работи от 1940 г. до смъртта си през 1966 г. В помещенията всичко е поставено точно на мястото, където е било, докато го е ползвал Уолт Дисни, включително незавършени планове за увеселителни паркове, на анимационни герои, множеството статуетки „Оскар“. До пространството се допускат само няколко групи посетители годишно.
Източник: БТА

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg