Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Apple стана първата компания в света с пазарна капитализация от 3 трлн. долара

Технологичният гигант Apple стана първата компания в света, достигнала пазарна капитализация от 3 трлн. долара, подкрепена от надеждите за разширяването ѝ на нови пазари в комбинация с очакванията за по-умерен подход към повишенията на основните лихви от Федералния резерв, предава Reuters.
Ръстът на производителя на iPhone беше сред най-забележителните в месец, белязан от интереса на инвеститорите към потенциала на изкуствения интелект, като купувачите сериозно предпочетоха компании със силни счетоводни баланси и парични потоци.
Последният тримесечен доклад на Apple от май, показал приходи и печалба над очакванията на анализаторите, и постиженията ѝ в обратното изкупуване на акции подсилиха репутацията на сигурна инвестиция при световна икономическа несигурност.
Производителят на електрически автомобили Tesla също отчете 28% скок на пазарната си капитализация през юни.

Поскъпването на акциите на Tesla беше подхранено от сделки, сключени от конкурентите Ford Motor и General Motors за получаване на достъп до мрежата за зареждане на Tesla, което потенциално може да превърне зарядните устройства на компанията в стандарт за индустрията.
Nvidia пък се присъедини към клуба на компании с капитализация от над 1 трлн. долара миналия месец, след като тя се увеличи с 11,8%. Инвеститорите залагат на потенциала ѝ да се превърне в основен печеливш от бума в областта на ИИ.
Акциите на компанията поскъпнаха след прогноза за приходите, която беше с над 50% над оценката на Wall Street през май.
Apple и Microsoft водят в класацията на 20-те най-големи компании в света по пазарна капитализация.
Същевременно пазарната стойност на Alphabet намаля с 2,3% миналия месец до 1,53 трлн. долара заради нарастващия конкурентен натиск от търсачката Bing на Microsoft, която набира популярност след интеграцията си с изкуствения интелект, който стои зад ChatGPT.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Apple набра близо 1 милиард долара депозити само за 4 дни
Apple пуска спестовна сметка с 4.15% годишна лихва
Apple откри първия си магазин в Индия

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg