Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Amazon добавя 6,5 млрд. долара към инвестициите си в Индия

Amazon.com обяви, че ще увеличи инвестициите си в Индия до 26 млрд. долара до 2030 г., като добави 6,5 млрд. долара към вече планираните. Новината беше обявена след като главният изпълнителен директор Анди Джаси се срещна с премиера Нарендра Моди вСАЩ, предава Reuters.
Въпреки че Джаси не разкрива подробности за това как ще бъдат похарчени парите, новината следва друга от миналия месец, когато звеното за облачни изчисления Amazon Web Services заяви, че ще инвестира 1,06 трлн. рупии (12,9 млрд. долара) в страната до 2030 г.
По-рано Amazon обяви инвестиционен план за 6,5 млрд. долара, който до голяма степен цели да подкрепи бизнеса ѝ с онлайн търговия в страната, където се конкурира с Flipkart на Walmart и с Reliance Retail на милиардера Мукеш Амбани.
Гигантът в електронната търговия обяви инвестицията по време на визитата на Моди, където той се срещна с други компании, включително американският производител на оборудване за чипове Applied Materials и фирмата за производство на чипове с памет Micron Technology, които също дадоха обещания по време на държавното посещение на индийския премиер.

Моди и Джаси говориха за план за подкрепа на индийски стартъпи, създаване на работни места, засилване на износа, дигитализация и подкрепа за отделни личности и малки бизнеси, които да се конкурират в глобален мащаб, разкрива публикация в блога на интернет гиганта.
Отделно Google ще отвори международен център за финтех операции в Индия, където екипите ще работят по дейности в подкрепа на разплащателната услуга GPay и други операции в Google, обяви компанията пред Reuters.
„Ние споделихме, че Google инвестира 10 млрд. долара в индийския фонд за дигитализация и продължаваме да инвестираме през него“, заяви пред репортери главният изпълнителен директор на компанията Сундар Пичай.
В последния ден от визитата си във Вашингтон Моди се срещна с американски и индийски технологични директори, включително Тим Кук от Apple, Пичай от Google и Сатя Надела от Microsoft.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Десетки световни топ компании дават работа на 250 000 бежанци в Европа
Amazon ще инвестира близо 13 млрд. долара в облачни услуги
Apple откри първия си магазин в Индия

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg