Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

6 трика за ефективно използване на климатик през зимата

Климатиците през зимата се използват за отопление на дома, но също така могат да струват доста скъпо, ако не ги използвате правилно. Ето защо днес ще ви представим няколко трика, благодарение на които можете да сведете разходите си до минимум, без да губите от топлината на дома.
1.Задайте температурата на климатика между 17 и 20 градуса, за да предотвратите претоварване на системата. Хората често вдигат градусите до 25, но не знаят, че изразходват голямо количество енергия. Повечето пъти дори няма да бъде толкова ефективно – просто ще хабите ток, без да достигате желаните резултати.
2. Инсталирайте климатик с обратен цикъл, който осигурява опции за охлаждане и отопление. Те са гъвкави, ефективни и поддържат качеството на въздуха в дома здравословно.
3. Използвайте тежки завеси, за да блокирате излизането на топлия въздух през прозорците, което често е причина за загуба на топлина.
4. Поставете подходяща изолация, която може да спести разходи за енергия с до 45%.
5. Запечатайте всички пукнатини или празнини в прозореца или дограмата, тъй като те често могат да загубят 15-25% от топлината на дома.
6. Когато климатикът не се използва, отворете щорите или завесите, за да позволите на слънчевата светлина да влезе в къщата и да затопли пространството.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg