5 простички начина да се почувствате щастливи още сега

Понякога щастието се крие в малките неща, просто трябва да отворим очите си широко и да се огледаме.
Ето и кои са 5-те начина да се почувствате щастливи:
1. Намерете си своя мантра или кратко положително утвърждение и си я повтаряйте винаги когато почувствате тъга.  Може и да медитирате. С практиката ще постигате все по-добри резултати. Просто не спирайте да си я повтаряте и се фокусирайте върху дишането си – бавно и дълбоко.
2. Не се притеснявайте да потърсите помощ, ако сте изправени пред някакво предизвикателство, защото не е задължително да се борите сами с него. Доверете се на метода на д-р Бернщайн „да намериш духовна половинка“, която да ви дава кураж, докато търпите загуби и разочарования, но и да се радва с вас, когато празнувате успеха си. Няма нищо по-хубаво от споделеното щастие, но и споделената мъка.
3. Отделяйте време за себе си, дори и да сте много заети. Дали ще си подарите 15 минути в успокояваща вана преди лягане, или ще почетете хубава книга сутрин, важното е да бъде нещо само за вас.
4. Отворете сърцата си за любов или приятелство. Прекарваме месеци и години, за да издигнем бетонни стени срещу страха си да не бъдем наранени, излъгани, изоставени. Отделяйте време, за да заздравите връзките си с хората, особено с партньора си.
5. Бъдете по-смирени и спрете да се опитвате да контролирате живота си, защото това е не само неефективно, но и вредно. Фокусирайте се върху онова, което можете да промените, и забравете това, което не можете. Съдбата си знае работата.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg