5 популярни диети за отслабване

Справянето с излишните килограми изисква да се намали ежедневният прием на калории за сметка на изразходваните. Най-лесно това се постига с подходяща диета и с двигателен режим. Каквато и да изберем по пътя към желаната промяна, то не бива да крие рискове за нашето здраве.
В последните години се наложиха различни хранителни режими. В повечето случаи те са свързани с ограничаване на определен вид храни или с тяхното разпределение през денонощието. 
5 популярни диети за отслабване, с които да свалите до 10 кг. 
Нисковъглехидратна диета
Хранителният режим е популярен като диета за отслабване – 10 кг на Аткинс. Характерно за този тип хранене е превесът на мазнините и протеините за сметка на въглехидратите, които са максимално ограничени. Сред забранените продукти са също захарните изделия, сладките плодове, ядките и бобовите растения. Идеята е да се приемат повече мазнини под формата на меса и млечни продукти. 
Средиземноморска диета 
Както издава нейното име, в тази диета преобладават рибните продукти и всички типични храни за Средиземноморието. Много специалисти определят този режим на хранене като изключително здравословен за организма. Рибите, мидите, скаридите и останалите морски дарове са източник на полезните омега 3-мазнини. Преобладават доматите, за които е доказано, че помагат за корекцията на килограмите. Задължителни на масата са зехтинът, пресните лимони и листните зеленчуци.

Режимът на д-р Перикон 
От значение при тази диета са не само вида на продуктите, но и начинът им на консумация. Включени са предимно протеини, чиито източник са морските дарове и месата. Задължително храненето започва с тях, след което се консумират зеленчуците, а на края е ред на плодовете. 
Течна диета
Това е разпространен подход за бързо сваляне на няколко килограма за по-кратко време. Препоръчително е да не се практикува повече от 3 дни. През съответния период се приемат основно зелени смутита от листни зеленчуци, които съдържат малко количество калории. Включват се и фрешове, но не бива да са приготвени с много сладки плодове. По време на течната диета трябва да се увеличи приемът на вода, за да е добре хидратиран организмът. 
Диета с кисело мляко 
Киселото мляко е хранителен продукт с изключително полезни качества за човешкото здраве. Той е естествен пробиотикът и отличен източник на енергия при една монодиета. Режимът е подходящ за едноседмичен период. Към киселото мляко може да се добавят яйца и извара. Те са нискокалорични, но добре зареждат организма с нужните му вещества и минерали. 

Отслабване в специализирана клиника 
Видимо стопяване на талията, което да не крие риск за здравето, е постижимо в специализирана клиника. Голямото предимство е, че процесът се осъществява под наблюдението на медицински лица и с помощта на експерти в храненето. 
Утвърдено и предпочитано място в България е Лъки Фит в Банско. Клиниката гарантира отлични резултати като прилага световни методи за отслабване, възстановяване и детоксикация. 
Специалистите са категорични, че груповите терапии за преодоляване на наднорменото тегло са високо ефективни. Тяхната цел е да се преодолеят трайно вредните хранителни навици. А приложените хранителни режими в клиниката са изпълними после вкъщи. 
В основата на здравословното отслабване в Лъки Фит е нискокалорична диета, която е съобразена с индивидуалните особености на всеки участник в групите. Четири са заложените хранения през деня като те са изготвени от диетолози. Паралелно с това участниците във възстановителния курс практикуват лечебна гимнастика, йога и танци. Ежедневно са включени еко походи в планината и разнообразни активности на открито. 

На разположение на посетителите на клиниката в Банско е ултрамодерен спа център с разнообразни аква процедури. Лъки Фит се намира в петзвездния апартхотел Лъки Банско, които е разположен в непосредствена близост до центъра на любимия български курорт в Пирин планина. 
Повече информация за специализираната клиника и нейната програма, може да намерите на нейната страница в интернет.
Снимки: Лъки Фит

The post 5 популярни диети за отслабване appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg