5 зимни тенденции, които директно преминават в 2023

Не винаги мислим за зимата като за най-стилния сезон. Извън новогодишните и празнични визии, може да е трудно да проявите творчество и въображение отвъд тъмните дънки и сивите кашмирени пуловери. Но тази година сме решени да добавим малко повече старание към нашия външен вид за студено време и сега знаем точно откъде да започнем. Тези 5 тенденции стават все по-популярни в социалните мрежи и подозираме, че ще продължат да се развиват и през 2023!
1. Кожа
Кожени панталони, кожени якета, кожени рокли, кожени ризи – наистина голяма тенденция, която ще продължи своя възход към 2023. Независимо дали предпочитате изчистения външен вид на кожен панталон с прав крачол, или искате да разнообразите нещата с по-модерно яке за мотокрос, няма как да сбъркате, когато става въпрос за кожа.

View this post on Instagram

A post shared by Cristina Mauna (@cristinamauna)

2. Балетни пантофки
Да, балеринките се завръщат, но версиите за 2023 далеч не са крехките, юношески стилове, популярни в началото на 2000-те години. Този път моделите с повече структура заменят познатите ни пантофки, а силуетите със заострени и квадратни пръсти са също толкова търсени, колкото класическите заоблени стилове.

View this post on Instagram

A post shared by Vegan Style (@veganstyleoz)

3. Гръндж и готик
Завръщането на инди тренда отдавна се прогнозираше (помислете за Мелиса Джоан Харт в „Сабрина, младата вещица“, но с повече тъмно червило и мрежести елементи). Добавете към това стилистиката от хита на Netflix – „Wednesday“ с Джена Ортега и не би трябвало да е изненада, че всичко черно, готик и гръндж е в тенденция през зимата на 2023.

View this post on Instagram

A post shared by ── ・ 。゚☆: GRUNGE *.☽ .* GOTHIC :☆゚. ── (@neogrunges)

4. Миди и макси поли
Поли тип молив и силуети с дължина до глезените заменят микро мини, тъй като температурите продължават да падат. Виждаме все повече кожени и деним модели, които се появяват колкото тези от вълна, коприна или трико.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Evert fashion influencer (@_mariaevert_)

5. Небесна дискотека
Тази тенденция съчетава няколко различни естетики, включително русалка, ефирен романтизъм и диско. По принцип всичко с малко блясък, прозрачни тъкани като тюл, деликатна дантела и прозрачна коприна ще се впише в тренда. Що се отнася до нюансите, светлосиньо, сребристо и лилаво царуват.

View this post on Instagram

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg