5 бързи детокс съвета за здраве и красота

5 бързи детокс съвета за здраве и красота

ft

Искате да изглеждате млади и красиви? Не отлагайте за утре, погрижете се за тялото си още сега с няколко лесни стъпки.

  1. Осигурете си достатъчно сън – Тялото има нужда от редовна почивка, за да възстанови силите си. Старайте се да си лягате пред 23:00 часа и да спите поне по осем часа на денонощие. По време на сън, клетките се регенерират, а тялото се зарежда с енергия.
  2. Изберете „зелените“ храни – Спанак, зеленолистни зеленчуци, краставици, броколи, магданоз… Зелените плодове и зеленчуци са не само чудесен източник на витамини, минерали и фибри. Те помагат на тялото да се пречисти от токсини, регулират работата на стомашно-чревния тракт и действат диуретично. Именно тези храни ни помагат в битката със задържането на течности, следите от умора или отоците.
  3. Вода, много вода – Водата спомага за естественото прочистване на организма, като му позволява да се освободи от всичко излишно и да изхвърли токсините. Освен това, водата ни зарежда с енергия с нула калории, спомага за поддържането на оптимално тегло и предотвратява задържането на ненужни течности в тялото.
  4. Пречистващ ден – Отделете един ден в седмицата или в месеца, в който да приемате само течна храна и вода. Можете да комбинирате различни смутитата или плодови/зеленчукови сокове, както и леки зеленчукови супи или бульони. През целия ден приемайте вода – поне 2- 2,5 литра.
  5. Забравете за алкохол, цигари, кафе, захар и фаст фууд – Ако не можете да ги откажете изцяло, опитайте да ги намалите или да си подарите дни, в които да не ги консумирате изобщо.
fotolia_11155406623
Как да се вталим след празниците?
януари 13, 2017
newfb
Водата и стреса
януари 13, 2017