20 легендарни попадения на Диего Армандо Марадона (ВИДЕО)

Аржентина е актуалният носител на Световната купа след 36 години суша. Лионел Меси е големият герой за Албиселесте, след като завърши със седем попадения и три асистенции турнира в Катар, печелейки и златната топка на състезанието. Това пък го направи единственият футболист печелил този индивидуален приз на повече от едно световно първенство. 
Величието на Лионел Меси нямаше как да не бъде свързано с това на вече покойната десетка на „гаучосите“ – Диего Армандо Марадона. Сравненията между двамата датират още откакто „Бълхата“ изгря на голямата футболна сцена, а до преди няколко дни можеше все още да се каже, че Марадона е с едни гърди напред в успехите – нещо, което Меси успя да пребори и да се изравни със своя идол на върха на света. 
Цяла Аржентина е абсолютно убедена, че Марадона е помогнал на Меси и компания от небесата, както и колко се гордее с постижението им, а сега е и момента да си спомним за 20 от най-легендарните попадения на най-добрият футболист на ХХ век. 

Сравнението между двамата е неизбежно, но можем да твърдим, че и условията, при които двамата са се състезавали са абсолютно различни. Въпреки това, много хора са на мнение, че ученикът (Меси) е успял да надмине учителя (Марадона).
Вижте още: Лионел Скалони – човекът, който прецака Пардю, и „физкултурникът“, който надхитри „истинските“ треньори

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg