Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

10 оригинални пожелания за Баба Марта

С Баба Марта и месец март се свързват много обичаи и празници, посветени на идващата пролет. Най-известният обичай, свързан с този фолклорен персонаж, е закичването на хора с мартеници на 1 март – денят на пристигането на Баба Марта. Когато завързвате червено-бели мартенички, обикновено казвате и някакви прекрасни пожелания, с които да поздравите човека срещу вас. Ето няколко идеи. 
Бяло сирене и червено вино в паница, синьо мънисто на ръчица, пълно щастие в душица.
***
Бели небесни мечти, червени блестящи лъчи, утринно слънце изгрява – ново начало ти дава.
***
Баба Марта днес разнася пълна кошница с цветя и на всеки на ръката връзва някаква мечта. С пожелание за здраве, радост и много сбъднати мечти!
Вижте още: Днес започват Великите пости
***
Нека Баба Марта ти донесе още сили и надежди за по-добра година!
***
Баба Марта румено червена с мартенички те закичи вече. Като слънце тя ще те освети през идващите топли дни!
***
Честита Баба Марта! Бъди бяла и червена като мартеничките. Нека усмивката не слиза от лицето ти, а преплетените конци да те пазят от злини.
***
Честита Баба Марта. Време е да посрещнем пролетта и силно да извикаме любовта. Забравете за излишната суета и дарявайте хората с добрина. Светът има нужда от повече чудеса!
***
Баба Марта обича малки и големи. Тя пристига с пролетта и окичва ни с чудеса. Бъдете здрави и благословени!
***
Слънчицето грее, косърчето пее. Време е на дечицата мартенички да окичим. Да са бели и червени и винаги засмени! Честита Баба Марта.
***
Тази мартеничка за теб пращам отдалече, да ви донесе повече любов, мир и топлина. Да сгрее вашите сърца и да ви пази от беда.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg