Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

10 незабравими цитата от "Дон Кихот"

Нека да си припомним някои от най-силните цитати от „Дон Кихот“:
1. “Свободата е най-висшето благо!”
2. “Няма нищо по-нищожно от доминацията на голямото самочувствие.”
3. “По-добре приеми истината, каквато и да е тя, отколкото да очакваш нещо друго, но лъжа.”
4. “Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага, с които небесата даряват хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.”
5. “Мъката не е създадена за чудовищата, а за хората. Но когато хората я чувстват прекалено дълго, се превръщат в чудовища.”
6. “Не наричай нищо “свое”, освен душата си…”
7. “Свободата е на върха на копието!”
8. “Свободата, Санчо, е сладко нещо. От сладкодумците властимеющи не я чакай – с обещанията ще си останеш. Сладките неща те за себе си ги пазят. Я гледай за година власт само какви търбуси правят. Теб най-много с някое позагнило морковче да те залъжат. Свободата, Санчо, сам трябва да си я вземеш…”
9. “Да мислим, че всичко в този живот ще остане неизменно, в същото състояние, е най-голяма заблуда.”
10. “Ако избереш пътя на добродетелта и се стремиш да вършиш само добродетелни неща, няма защо да завиждаш на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори, защото кръвта се наследява, а добродетелта се придобива и си струва сама по себе си много повече от кръвта.”
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg