Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Чеснови хлебчета – пухкави и ароматни

Вижте как да си приготвите тези чеснови хлебчета сами.
Необходими продукти:
за хлебчетата:
400 г (3 1/4 чаши) брашно
50 г (1/4 чаша) захар
5 г (1 чаена лъжичка) сол
7 г суха мая
250 мл (1 чаша) топло мляко
1 голямо яйце
60 г масло
8 г (1 супена лъжица) наситнен чесън
за чесновото масло:
8 г (1 супена лъжица) смлян чесън
2 ч.л. сушен магданоз
60 г разтопено осолено масло
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, захарта, солта и маята. Налейте млякото и добавете едно яйце. Замесете тестото. Покрийте с кърпа и оставете да почине за 20 минути. Добавете омекналото масло и чесъна, продължете да месите, докато тестото стане еластично. Прехвърлете тестото в купа, намазана с масло, покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 час, или докато удвои обема си.
Прехвърлете тестото върху работен плот, оформете го на квадрат и го разделете на 25 части. Всяко парче разточете на топка, покрийте и оставете да почине за 15 минути. Обезвъздушете топката тесто още малко, като подпънете краищата и ги сложете в намаслена форма. Покрийте и оставете да втаса още 30 минути.
Междувременно пригответе чесновото масло: В купа смесете наситнения чесън, сушения магданоз и разтопеното масло, като разбъркате добре.
Намажете горната част на втасалите рула с чесново масло и изпечете в предварително загрята фурна на 180C за 15-17 минути. Когато рулцата са още топли, намажете ги с още малко чесново масло и се насладете!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg