Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

В София откриха най-големия Леден парк на Балканите

С тържествена церемония, демонстрации и много усмивки тази вечер в София бе открит най-големият Леден парк на Балканския полуостров. Благодарение на Столична община и Фондация “София – европейска столица на спорта” Княжеска градина до Орлов мост се превръща в огромна спортна арена, а жители и гости на града ще могат да ползват атрактивното съоръжение през цялата зима.
Пързалката бе открита от кмета на града Йорданка Фандъкова, която благодари на всички, спомогнали за това, София да има своя Леден парк.
Събитието бе предхождано от спиращи дъха демонстрации на българските школи в ледените спортове. Представители на клубове по фигурно пързаляне и по шорттрек показаха майсторство и събраха погледите на стотиците дошли за церемонията.

Леден парк “София”, на площ почти 4 декара, бе изграден в продължение на месец, през това време част от алеите на градината бяха заледени, а двете големи площадки с многото разклонения и завои от днес ще доставят удоволствие на любителите на зимните спортове. Ice Park Sofia е оформен по подобие на този във Виена, предвидено е да работи до 1 март следващата година.
Пързалката разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване. След 1 януари учениците от София организирано ще ползват безплатно часове, иначе цената на посещение е 20 лева за една сесия от 2 часа, предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лв. Два огромни екрана, лед осветление и цветомузика превръщат парка в колоритна зимна феерия във вечерните часове, като всичко е енергоспестяващи светлини.

Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с по четири двучасови сесии на ден: 11–13 ч., 14–16 ч., 17–19 ч. и 20–22 ч. с едночасова почивка между тях за почистване на леда.
Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg