Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Всичките хляб и олио у нас са украински?

Всичкият хляб и олио, които консумираме в момента в България, са украински. А това убива българските производители, чиято стока отлежава и не се купува. Това твърдение направи производителят и животновъд Назми Маджар. Той обработва земи в района на селата Ягнило, Белоградец и Невша и има отлични наблюдения по тези въпроси.
От дълго време Маджар работи усилено в земеделския бизнес, произвеждайки стока като пшеница, овес и различни зърнени култури. Сега той е изправен пред проблем – разполага с един тон пшеница, който обаче отлежава по складовете. Причината е, че масово се използват украински суровини, които са по-евтини, но предупреждава Маджар – произведени с препарати, забранени в България.
Пред БНР земеделецът обясни, че 2022 година е било много лоша за него и колегите му. Украинската продукция е подбила пазара, поради което производителите не могат да си продадат стоката. В момента у нас се изкупува главно евтината украинска пшеница, слънчоглед и царевица. Той обаче бие алармата, че украинските суровини не се проверяват за хербициди, което е задължително у нас. „В България не можеш да пръскаш с по-евтин препарат, примерно китайски или някакъв друг, но в Украйна ги ползват“, сподели още стопанинът.
В същото време председателят на НОКА (Национална овцевъдна и козевъдна асоциация) Симеон Караколев говори по друг важен проблем. Fermerite.com напомня, че в края на миналата година масово животновъдите се оплакаха, че от общините променят предназначението на терените и по този начин ги лишават от пасища. Целта е на тези терени, които иначе се използват за животните, да се изградят фотоволатични паркове. Тази практика вече е налице в множество различни общини. Има сигнали буквално от цялата страна, посочва Караколев.
По тази тема Маджар, който изпълнява дейност на регионален представител на НОКА, коментира следното: Засега няма проблем с наетите от община Ветрино пасища, но наскоро наемът е бил повишен с 10 лева на декар. По-големият проблем е, че пасищата не достигат за всички животни, които се гледат в района.
Материалът Всичките хляб и олио у нас са украински? е публикуван за пръв път на Fermerite.com.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: fermerite.com