Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Вкусна и диетична лазаня

Необходими продукти:
За корите:
8 яйца, предварително разбити
275 г крема сирене
1 ч. л. сол
5 с. л. (40 г) псилиум хуск фибри
Вижте още: Торта Рафаело без захар – сладко изкушение за тънка талия
За месния сос:
2 с. л. краве масло Гхи
1 връзка зелен лук
1 с. л. чесън на прах
500 г смляно говеждо месо
3 с. л. смлени домати
½ с. л. пресен босилек
сол на вкус
¼ ч. л. смлян черен пипер
125 мл вода
За заливката:
475 г заквасена сметана
150 г настъргана моцарела
50 г настъргано сирене пармезан
½ ч. л. сол на вкус
¼ ч. л. смлян черен пипер
1 връзка пресен магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне:
На корите:
Загрейте фурната на 150°C. В плоска тавичка поставете хартия за печене.
В купа разбийте яйцата, крема сиренето и солта до получаването на гладка смес. Добавете хуска постепенно и с разбъркване. Оставете настрани за няколко минути.
След това поставете сместа върху хартия за печене и още едно парче хартия отгоре ѝ. Изравнете с точилка до желаната от вас дебелина на корите. Ако желаете корите да са по-тънки, разделете тестото на две и го разточете поотделно.
Изпечете всяка кора (не премахвайте пергаментовата хартия под нея) за около 10 минути. Оставете настрана да се охлади. След това ги нарежете на правоъгълници с желаната от вас дължина (спрямо тавичката, в която ще печете лазанята).
На месния сос:
В тиган, на среден огън, загрейте маслото. Добавете нарязания зелен лук и чесъна на прах, като бъркате, докато омекнат.
След това добавете говеждото месо, смлените домати и подправките. Разбърквайте периодично, докато месото се сготви.
Добавете водата към сместа и след като кипне намалете температурата и оставете да къкри за поне 15 минути или докато по-голямата част от водата се изпари.
Тъй като корите за лазаня от тази рецепта не попиват толкова, колкото класическите, сосът не трябва да е много течен. Когато е готово, отстранете от огъня и оставете настрани.
Заливката:
Загряваме фурната на 200°C. В тавичка поставяме хартия за печене. В купа смесваме моцарелата със заквасената сметана и по-голямата част от пармезана. Запазваме около 2 с. л. пармезан за поръсване. Добавяме солта, черния пипер, магданоза и разбъркваме.
На дъното на тавичка, постлано с хартия за печене, нареждаме един слой от корите. Покриваме ги с месния сос. Повтаряме до последната кора, върху която не поставяме сос.
Заливаме корите със заливката и поръсваме с пармезана.
Печем във фурната за около 30 минути, докато коричката не покафенее.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg