Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ясно е новото жури в MasterChef България 2023 (СНИМКА)

Шеф Илиан Кустев, шеф Александър Таралежков и “шефът на шефовете” Явор Сарафов ще се присъединят към голямото семейство от световни кулинари в MasterChef и ще придадат нов поглед към кулинарното състезание. Тази есен сезон 8 на MasterChef България ще предложи на зрителите “нови съставки”, вълнуващи предизвикателства и гладни за знания хоби – готвачи, готови да черпят вдъхновение от най-добрите и да докажат, че са готови за титлата “MasterChef на България”. 

Шеф Илиан Кустев
Кариерата на шеф Кустев е забележителна и неслучайно той се налага като едно от големите имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, но любопитството го отвежда в кухнята. Днес вече готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит.
Професионалният път на шеф Кустев е изпълнен с вълнуващи срещи и много работа. Той получава изключителна “шлифовка” в петзвездния Ritz Hotel в Лондон, където става част от екипа на шеф Джон Уилиямс. През 2016 г. животът го отвежда в Париж, където работи в ресторанти с три Мишлен звезди. Там има възможност да практикува рамо до рамо с ненадминатите шеф Пиер Ганьер и Яник Алено, известен като бога на сосовете в днешната модерна френска кулинария.
За своите 26 години професионален опит шеф Кустев е консултирал и ръководил редица престижни ресторанти и вериги в България. Към момента той е кулинарен консултант и партньор във фирма, чиято дейност е насочена към търговия основно с млечни продукти. Шеф Кустев има славата на кулинарен експериментатор, чиниите му се отличават с изтънчен вкус, а в тях присъстват най-различни продукти.
Вижте още: Тото призна, че има сериозни психични проблеми (ВИДЕО)
Шеф Александър Таралежков
Александър Таралежков е роден в София, но още много млад става гражданин на света. Едва навършил пълнолетие, той се озовава в Лондон, където завършва “Продуктов дизайн” във висшето училище по изкуства Central Saint Martins. Започва да се занимава с “Хоспиталити дизайн”, а по-късно започва работа като креативен директор във водещото издание CODE Hospitality. Професионалните му изяви го срещат с множество от най-значимите ресторантьори и шеф готвачи в света. 
В този период Таралежков пътува по целия свят, проучва местните култури и кухни, като прилага наученото към многобройните си проекти. Познанството на Александър с Каликста Киландър, която зарежда с продукцията си Лондонски ресторанти със звезди Мишлен, оставя силен отпечатък в младия творец. Таралежков започва да готви в нейните програми, а няколко месеца по-късно се установява на крайбрежието на Кент, където и в момента развива кулинарната си практика.
В началото на 2021 г. Александър създава Долма Бар – място, което се отличава с оригинална ресторантска концепция и бързо се утвърждава като любимо на кулинарните критици и местните гости. Това провокира интереса на световния частен членски клуб Сохо Хаус и последвал поп-ъп ресторант в Лондонския им клуб през януари и февруари 2022 г. В момента Таралежков споделя рецепти за публикации на вестник “Гардиън” и работи активно върху първата си готварска книга, вдъхновена от кулинарната му философия и характерния му почерк, продиктуван от Балканската кухня и отвъд. На дневен ред в работата му е и изграждане на платформа за развитие на съвременна кулинарна култура. Тя ще включва академия за кулинарно мислене, която ще развива млади таланти и работилница, фокусирана върху разработването на нови ресторантски концепции и продукти.
Вижте още: Внучката на Сакскобургготски подгря концерт на Coldplay (СНИМКИ)
Явор Сарафов
Името на Явор Сарафов е символ на успеха, а животът му – аналог на американската мечта. Едва завършил право, Явор бързо проявява своя нюх и вече над 30-години успешно ръководи различни бизнеси. В казармата животът го среща с шеф Виктор Ангелов, а близкото приятелство прераства в партньорство в ресторант, а впоследствие и във верига заведения за бързо хранене. Понастоящем работното ежедневие на Сарафов се разпределя между ресторанти, управление на имоти и инвестиции. Освен към бизнеса, Явор има силно развит нюх на кулинарен експерт и критик, а кулинарните пътешествия са негова страст.
Той обича да готви и експериментира в кухнята, където подобно на всичко друго, има завидни умения. За себе си твърди, че обича да опитва нови и различни неща – от улична храна до гурме кухня, независимо къде се намира. Всяко докосване до автентична кухня, продукти, различни подправки и култури, го вдъхновява едновременно като любител и бизнесмен. Явор Сарафов има изключително сериозен опит относно процесите, протичащи в една кухня или ресторант, за които дори готвачите често нямат представа. Освен кулинарен любител и успешен ресторантьор, Явор е и страстен познавач на виното. За него то е море, в което с удоволствие открива нови вкусове, сортове и технологии.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg