Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Явор Гърдев представя новия си спектакъл, вдъхновен от Левски

На 30 ноември и на 1 декември в Народния театър „Иван Вазов“ са премиерните дати на „Великденско вино“ – новият спектакъл на Явор Гърдев. Режисьорът поставя пиесата на Константин Илиев с участието на Владо Пенев, в ролята на поп Кръстьо, и Павлин Петрунов като Гечо Немия.
„В навечерието на 150-ата годишнина от обесването на Васил Левски, Явор Гърдев се заема със задачата да възкреси във въображението ни образа на Апостола. Пиеса, превърнала се в обичана, съкровена класика, обиколила с невероятен успех българските сцени, която за втори път оживява в Народния театър.
Пиесата „Великденско вино“ е поставена от Леон Даниел през 1980 г. в театър „София“, а след това и в Народния театър през 1993 г. от Иван Добчев с актьорите Велко Кънев и Цветан Алексиев.
„От три години насам екипът на настоящия спектакъл, облегнат на солидните плещи на двамата си доайени – драматурга Константин Илиев и художника Павел Койчев, бавно и търпеливо очаква случай да срещне публиката с образа на Апостола на свободата, изваян в гневните, но и възторжени думи на поп Кръстьо, чиято страстна реч срещу основателя на Вътрешната революционна организация, от обвинителна пледоария неусетно се превръща в разтърсваща изповед на искреното покаяние“, разказва Гърдев.
„С пронизващите думи на Константин Илиев и сред образите на Павел Койчев ще потънем в споделената болка и радост от онова тихо, мъдро, дълбоко и истинско родолюбие, на което все още са способни творци като тях двамата. Дори във време, когато лицата на светците висят по прасците“, коментира режисьорът Явор Гърдев.
Това е второ заглавие, което през годините става известно благодарение на режисурата на Леон Даниел, а през този сезон се връща в столичен театър. Миналата седмица в Армията бе премиерата на „В Очакване на Годо“.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg