Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Ще понижи ли и S&P рейтинга на Франция?

След като Fitch понижи миналия месец оценката си за Франция, страната днес отново попада в полезрението на рейтинговите агенции, като “Стандарт енд Пуърс” (S&P) би могла на свой ред да наложи санкции на френското правителство за управлението на финансите и неотдавнашната социална криза, предаде Франс прес.
Оценката на S&P, една от трите основни американски рейтингови агенции в света заедно с Moody’s и Fitch, се очаква около полунощ.
Франция вдига пенсионната възраст, политици зоват на бунт
Агенцията класира Франция на ниво “АА” по двадесетстепенна скала, започваща от “ААА”, най-добрата възможна оценка, и стигаща до “D”, което е синоним на дефолт. Тя би могла да понижи оценката с поне една скала до “АА-” или да я остави непроменена.
S&P, може да заложи и на “перспективата си”, която се основава на евентуалното развитие в средносрочен план. Понастоящем тя е “отрицателна”, което означава, че понижението е възможно.

Анализът на американската агенция се следи отблизо от френските ръководители, които искат да покажат след идването на власт в Елисейския дворец на Еманюел Макрон имиджа на добро управление и реформаторство. Понижаването на рейтинга би било равносилно на шамар за тях, отчита АФП.
Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер отказа да коментира пред АФП преди публикуването на оценката. Той потвърди в сряда, че се е срещнал с представители на американската агенция, за да представи френските “аргументи”, които смята за “убедителни”.
“Каквато и да е оценката на S&P, това няма да промени решителността ни да поддържаме целите си за държавните финанси”, каза и премиерът Елизабет Борн.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg