Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Шведският гигант Н&М съкращава 1500 служители, за да намали разходите

Шведският моден гигант H&M стана първият голям европейски търговец на дребно, който ще съкрати 1500 работни места в резултат на програма за намаляване на разходите, започнала след решението ѝ да напусне Русия. H&M също напуска руския пазар, преди това разпродава стоката си
„Програмата е свързана с административните и общите разходи и с намаляване на работната сила с около 1500 позиции“, гласи изявление на дружеството. В компанията работят около 155 000 души, като планът е стартиран през септември и цели спестяване на 2 млрд. шведски крони (183,2 млн. евро) годишно.
Според H&M спестяванията ще започнат да се появяват от втората половина на следващата година, докато модният гигант ще поеме такса за преструктуриране от 800 млн. шведски крони (73,28 млн. евро) през четвъртото тримесечие.

„Програмата за намаляване на разходите и повишаване на ефективността включва преразглеждане на нашата организация. Ние сме много наясно с факта, че колегите ще бъдат засегнати от това“, заяви главният изпълнителен директор Хелена Хелмерсон.
„Ние сме в голям преход и цялата индустрия за търговия на дребно е изправена пред много предизвикателства“, посочи пред Reuters ръководителят за връзки с инвеститорите на H&M Нилс Винге, като отличи пандемията, войната в Украйна и нарастващите разходи за суровини, товари и енергия. По-думите на Винге голяма част от съкращенията ще бъдат направени в Швеция. Големи компании започват да съкращават работниците си заради кризата
През септември H&M съобщи, че е затворила малко над 30 от своите 172 магазина в Русия.
 ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 
Amazon с най-голямото съкращение на работници в историята на компанията
Подготовка за кризата: Технологичните компании съкращават хиляди служители
Компанията-майка на Facebook с най-големите съкращения в историята си

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg