Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Шави и Лапорта с незабавна среща за бъдещето на наставника

Един от приоритетите на Барселона, в допълнение към укрепването на отбора за сезон 2023/24 и намаляването на заплатите е бъдещето на Шави Ернандес. Договорът на треньора изтича през юни 2024 г. и бордът на директорите бърза да приключи с подновяването му. Очакванията са срещата да е през идната седмица.

Шави и президентът Жоан Лапорта, които са в добри отношения, вече са говорили да продължат напред със споразумение. Според „SPORT“ треньорът, освен че иска да остане в Барса, е убеден, че ще постигне бърз консенсус с президента.
Въпреки че новият договор трябва да бъде договорен и май-вече продължителността на договора, не се очакват спънки от финансовата страна. Треньорът, който познава финансите на Барселона, ще коригира изискванията си максимално. По всяка вероятност новото споразумение ще е до юни 2026 г.
Предизвикателството бе прието
Всъщност трябва да се помни това, което направи Шави, когато Лапорта дойде да го търси през ноември 2021 г. Тогава той беше на пейката на Ал-Сад в Катар с валиден договор. Тогава Шави прие предизвикателството да поеме отбора по средата на сезона с ниска заплата.
За да поднови договора си, треньорът на Барселона ще подчертае икономическите усилия, които е положил по това време. Както и факта, че в първия му пълен сезон начело на отбора резултатът е задоволителен, спечелвайки Суперкупата и лигата.

Точно Ла Лига беше цел номер 1, поставена от Шави и неговия екип за започване на реконструкцията на отбора, тъй като това е най-надеждният барометър за сезона. Конкуренцията на постоянството обяви Барса за най-добрия и с неопровержим факт: те станаха шампиони с аванс от 14 точки пред втория отбор.
Шави беше назначен на 5 ноември 2021 г. за остатъка от сезон 2021-22 и още два (2022-23 и 2023-24) и беше представен на 8 ноември на „Камп Ноу“ пред повече от 10 000 фенове. За Шави винаги е било ясно, че не може да разочарова феновете в този момент и той каза, че има план да върне отбора обратно към победите.
Този план – ред, търсене и работа, както и много дефиниран стил на игра – в неговия първи пълен сезон даде плод, особено със спечелването на лигата, което ще послужи като основа за отбора да продължи растат. А след спечелената титла Шави бе на върха на емоциите, като определи чувството като „невероятно“.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg