Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Частен монетен двор черпи гости с питиета в епруветки, като в Менделеевата таблица

Частен монетен двор посрещна студенти и преподаватели с питиета в епруветки и цветове, като на елементите от Менделеевата таблица. Това се случи в деня на отворените врати в рафинерията на „Булминт“. Гостуваха им преподаватели и студенти от химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и химици от практиката.
Събитието е посветено на чествания през месец май професионален празник на химика.
Идеята за шеговитото посрещане с тематичен коктейл – освежаващи напитки в цветовете на елементите според подредбата им в Периодичната система, е на химиците от рафинерията и аналитичната лаборатория на монетния двор. По време на специално организирания опознавателен тур посетителите се запознаха с всички процеси, свързани с рафинирането, както и с използваните методи за анализ на благородни метали, съобщиха от компанията.

„Тъй като рафинериите за благородни метали не са отворени за посетители, ние решихме да разчупим този стереотип и да поканим хора, посветени на химията, които могат да оценят това, което виждат, и колеги, които са запознати с нашата работа поне на теория. Въпреки че думата „химия“ плаши хората, чиито професии не са свързани с нея, аз и колегите ми сме готови да внесем яснота по теми, свързани с нашата компетентност“, каза ръководителят на рафинерията на Мая Иванова.

„Смятаме, че всяка развиваща се компания трябва да има прозрачна дейност и по своему да образова обществото“, каза в приветствието си управителят на „Булминт“ инж. Пламен Запрянов. Той допълни, че с рафинерията си монетният двор реализира проект за разширение и усъвършенстване на своята производствена дейност и вече извършва рафиниране на благородни метали до чистота 999.9.
Денят на отворените врати в „Булминт“ е инициатива, която има амбицията да се превърне в традиция и да даде възможност за срещи и обмяна на опит между настоящи и бъдещи химици от академичния свят и от практиката.

„Булминт“ е български частен монетен двор, базиран в Пловдив, и една от най-динамично развиващите се компании в страната. Основната ѝ дейност включва рафиниране и преработване на благородни метали, а също така създаване на инвестиционни продукти и колекционерски медали във висше (proof) качество.
Продуктите на „Булминт“ достигат до пазарите на благородни метали на 5 континента – Европа, Северна Америка, Азия, Африка, Австралия и Нова Зеландия. На българския ритейл пазар реализира инвестиционни и колекционерски продукти от злато и сребро чрез онлайн магазин и два шоурума – в Пловдив и София. В момента компанията има над 150 служители.
Още от Пловдив: 
Агенцията по вписванията обжалва решението на съда за Пловдивския панаир
Община Пловдив посреща 24 май с богата програма
Окончателно: Гергов погълна Пловдивския панаир
Избраха публично съдията по делото за варненските акции на Пловдивския панаир 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg