ЦСКА събра плодотворно дуо с трансфера на Тобиас Хайнц

Интересна връзка се формира в ЦСКА с трансфера на полузащитника Тобиас Хайнц. Норвежецът се познава доста добре, включително и на терена, с другия скандинавец при „червените“ – Джонатан Линдсет.
Двамата се подвизават за местния Сарпсборг, от който Линдсет бе привлечeн, а Хайнц бе под наем от Хикен. Новият на „Армията“ е собственост на бившия клуб на Линдсет между 2016 и 2019 г., когато бива продаден на Касъмпаша срещу 800 000 евро. За турския тим обаче изиграва едва 21 двубоя, в които се отчита с гол и асистенция, и бива върнат в Сарпсборг под наем в рамките на полусезон.
Хайнц успява да изиграе 24 двубоя с Линдсет. Двубоите са през кампаниите от 2020-та и 2022-ра година, като активът на тима при участието на двамата е осем победи, две равенства и четиринадесет загуби. Ключов двубой за съотборничеството им остава този между Сарпсборг и Стабек през 2020-а, когато тимът на двамата „армейци“ побеждават с 4:0. Тогава Линдсет асистира на Хайнц за едно от попаденията.

Новият в ЦСКА има 6 гола и 8 асистенции, а Линдсет 4 гола и 8 асистенции в двубоите, когато двамата са играели в една и съща среща. Забележително остава през 2022 година и гостуването на Сарпсборг на Трьомсо, което бива спечелено с 5:2, а Хайнц вкарва и асистира, докато Линдсет също отбелязва, но и успява да асистира на два пъти.
Трябва да се отбележи, че докато Линдсет за кратко време се превърна в един от новите любимци на „червената“ публика, то привличането на Хайнц трябва да усили конкуренцията в предни позиции на „Армията“. А ето на кой чуждестранен нападател е хвърлил око ЦСКА. 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg