Циципас: Ранкингът на Григор Димитров не е най-високият му, но още има сили да се бори с най-добрите

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе близо до страхотен успех срещу четвъртия в света Стефанос Циципас на United Cup, но в крайна сметка родният състезател загуби след 1:2 сета. Гъркът се изказа ласкаво за него след края и посочи какво му е липсвало за победата.
„Надявам се, че феновете са се насладили на следобеда в залата. Какво да кажа? И двамата се представихме на много добро ниво, но Григор имаше лош късмет. Бе много близо до победата – една точка в края направи разликата. Трудна победа, но с удоволствие я приемам, защото положих много усилия.

В началото ни беше много трудно заради жегата – радвам се, че затвориха покрива. И двамата играхме на много добро ниво. Опитвах се да се боря и да остана в мача. Знаех, че няма да ми е никак лесно, защото Григор играе много силно през последните години.
Настоящият му ранкинг не е най-високият, който е заемал, но той все още притежава необходимите качества и може да се съревновава с най-добрите в света. Радвам се, че успях да се възползвам от лекото колебание в играта му и да надделея в тайбрека“ – сподели Циципас.
Прочетете повече за загубата на Григор Димитров срещу Стефанос Циципас на United Cup.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg