Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Храната и щастието са взаимносвързани

Има много начини човек да подобри настроението и благополучието. За едни това е спортът, за други задушевният разговор с приятел, а трети се чувстват доволни и щастливи след вкусно
Проведен научен експеримент доказва връзката между храната и щастието и как благодарение на простата и ефективна хитрост ситите и задоволени хора могат да се чувстват по-щастливи и по-здрави.
Вижте още: Вредни ли са всъщност яйцата?
Най-важното е храната да е домашна.
Резултатите от експеримента ясно показват, че приготвянето на вкусни и разнообразни ястия в собствената кухня е изключително удовлетворяващо и се грижи за тялото и духа.
Учените откриват, че след курса по готвене участниците подобряват значително общото и психичното си здраве, както и субективната си жизненост (определят се за по-бодри и жизнерадостни). Освен това придобиват голямо доверие в здравословните навици за хранене и в готвенето.
Според ръководителката на експеримента д-р Джоана Рийз подобряването на храненето чрез готвене дава възможност за предотвратяване на психични проблеми, затлъстяване и други метаболитни нарушения и дори за лечението им. Всъщност положителното въздействие върху психиката не зависи непременно от това колко здравословна или качествена е храната.
Дори с по-обикновена храна човек може да се възползва от предимствата на готвенето – удовлетворение от това, че е приготвил със собствените си ръце ястие, на което да се наслаждава.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg