Хомеопатия при задна хрема

Хомеопатия при задна хрема – може ли да помогне? Нека дискутираме това в следващите редове.
Неприятно състояние като хрема може да споходи деца и възрастни и обикновено се разпознава лесно. Не е така обаче при т.нар. „задна хрема”, която може да остане скрита. При нея усещането е, че гърлото трябва да се прочисти, а понеже секреция от носа липсва, установяването на проблема се забавя.

Кое провокира появата на задна хрема
За постназалната секреция е характерно отделянето на слуз и натрупването й в задната част на носната кухина. Слузта дразни ресничките на носната лигавица и може да предизвика кашлица, най-вече при децата. Ако има свръхпроизводство на слуз, се създава дискомфорт в задната част на гърлото. Слузта може да бъде или тънка и бистра, или с жълто-зелен цвят, гъста и лепкава.
Причините, провокиращи появата на задна хрема, са различни. Сезонната алергия е сред най-честите сред тях, влияят и промени в околната среда или тялото.
Много хора страдат от сезонни алергии, причинени от поленови спори. Тялото се стреми да ги елиминира, произвеждайки по-голямо количество секрет.
При вдишване на студен или сух въздух също може да се получи раздразване на носа и гърлото, което предизвиква и допълнително производство на слуз, за да се овлажнят и затоплят проходите.
Вирусни и други инфекции наред с останалите симптоми могат да станат причина и за заден секрет. Реакцията на тялото е нормална, защото то се стреми да остане здраво.
Сред другите фактори, причиняващи задна хрема, могат да бъдат:

бременност
възраст
лекарства – антихистамини, някои транквиланти, диуретици и др.
тютюнопушене
прекалено пикантна храна
дразнещи миризми и аромати
увеличена трета сливица при децата
ХДББ или друго респираторно състояние
чуждо тяло в носа, обикновено при малки деца
отклонена носна преграда и др.

Наличието на слуз често се придружава и от други симптоми. Обикновено това е болка в гърлото и възпалението му поради натрупания гноен секрет. Преглъщането става трудно, а възможна е и поява на усещане за гадене, лош дъх или кашлица, която се влошава по време на сън.
Ако кашлицата се появява предимно в легнало положение, особено при деца, а липсва секрет от носа, тогава вероятно става въпрос за задна хрема. Залисано в игри през деня и в постоянно движение, дори да има задна хрема, детето не изпитва дискомфорт, защото поглъща секрета рефлекторно. Родителите могат да разпознаят задната хрема и по дишането на детето предимно през устата и по носовия му говор.
Постназалната секреция се превръща в хронична, ако е с над 2 месеца продължителност. При много от случаите тя се свързва с хроничен синузит, с алергия или гастроезофагеална рефлуксна болест. Ако остане нелекувана, хроничната задна хрема при деца е възможно да доведе освен до хронична кашлица, засилени болки в гърлото, възпалено ухо, до дрезгав глас и проблемно хранене при малките бебета.
Може ли да се постигне подобрение с хомеопатия при задна хрема
Как да се помогне с хомеопатия при задна хрема
Подобно на остатъчната кашлица, ако не бъде лекувана, задната хрема може да продължи много дълго. В зависимост от причината за появата й може да предизвика и усложнения – например инфекция при попадане на микроби и запушване на синусите от излишната слуз, както на Евстахиевата тръба.
С хомеопатия при задна хрема може да бъде повлияно успешно за по-лесното справяне с проблема, включително и при деца. Средствата за лечение трябва да бъдат използвани по предписание на лекар-хомеопат съобразно индивидуалните симптоми и особености. За разлика от медикаментите, използвани от конвенционалната медицина, действието на хомеопатичните средства е ефективно и едновременно с това щади организма. Те не водят до странични ефекти и до привикване.
Съветът на HubavaJena: За да се сдобиете с първокачествени хомеопатични продукти, последвайте линка и разгледайте продуктите на аптеки „Витания“.
Използването на хомеопатия при задна хрема може да помогне при различни симптоми и индивидуални особености на проявите й при:

обилно отделяне на секрет от носа, придружено с кашлица, най-често суха и спестична
наличие на гъсти, лепкави секрети, предизвикващи постоянно дразнене и кашлица поради отичане по задната част на гърлото
обилни и гъсти зеленикави секрети, заедно с възпаление на синусите и силна кашлица
обилна секреция, предизвикваща желание да се преглъща, и болки в гърлото или в ушите при преглъщане
случаи на хрема, водеща до парещо усещане в очите
водниста и дразнеща хрема, която предизвиква разраняване около ноздрите

Вариантите за лечение с помощта на хомеопатия при задна хрема са най-различни, като това зависи и от съставките на самия продукт. Някои от хомеопатичните средства се прилагат при хрема, предизвикана от алерген, други – за стимулиране на имунитета и т.н. Специалистът ще прецени дали да предпише хомеопатия при задна хрема под формата на таблетки, спрей, капки, гранули, капсули и дали може да се комбинират няколко продукта.
Ако хомеопатичните лекарства са правилно подбрани, бързо може да бъде облекчено състоянието при задна хрема и да се профилактира честото й повтаряне. При използването й освен това се намалява до минимум прилагането на антибиотици -особено важно при децата поради чувствителността на носната им лигавица, склонна към алергии.
Въпреки че задната хрема се среща много често, добре е да се избягват алергени и други провокиращи фактори, а ако е постоянна и продължи дълго, да бъде потърсена лекарска помощ.
Прочетете още: Защо да използваме хомеопатия при повръщане
Прочетете още: Хомеопатия при кашлица – кога и как да я приложим?

Прочетете още: Хомеопатия при хрема – помага ли?

The post Хомеопатия при задна хрема appeared first on Хубава жена.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: hubavajena.bg