Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Франция и Германия на противоположни позиции за членството на Украйна в НАТО

Франция и Германия имат различия за членството на Украйна в НАТО. Докато Париж насърчава идеята за изграждане на план за присъединяване на Киев към алианса, Берлин призовава да не се бърза, предаде агенция УНИАН, позовавайки се на агенция Bloomberg.
Съответната позиция на страните е била изразена от техните външни министри на срещата в Осло.
Франция иска държавите членки да създадат конкретен път, по който Украйна да стане част от военния съюз. Германия призовава за по-голяма предпазливост при подобни стъпки по време на война.

„Желанието на Франция е да разработим ясен път с етапи и стъпки за напредък, за да може Украйна, когато дойде моментът, да се присъедини към нас при добри условия на сигурност. Дали ще има дати, или календар, не съм сигурна, защото още има много въпроси за обсъждане“, заяви външната министърка на Франция Катрин Колона.
По думите ѝ НАТО трябва да направи „повече, отколкото през 2008 г.“, имайки предвид, че тогава не беше подписано споразумение за присъединяване на Украйна към алианса.
Това обаче не е посоката, в която мисли Германия. „Очевидно не можем да говорим за ново членство в разгара на война“, заяви пред репортери външната министърка Аналена Бербок.
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви, че още преди да се присъедини към НАТО, Украйна ще може да получи гаранции от страните партньори, припомня УНИАН.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Украйна направи още една стъпка към НАТО
Български фирми ще имат достъп до фонд на НАТО за 1 милиард

Стана ясно кога Финландия става член на НАТО

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg