Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Финландската Gasum прекрати дългосрочен договор за доставка на тръбен газ с "Газпром'"

Финландската държавна енергийна компания Gasum прекрати дългосрочния си договор за доставка на природен газ посредством тръбопроводи Gazprom Export, обяви Gasum на официалната си страница, като добави, че споразумението за доставка на втечнен природен газ с руското дружество остава в сила.
През април 2022 г. Gazprom Export представи на финландската компания искане за плащания, договорени в споразумението за доставка, осъществявани в рубли вместо в евро. Gasum отхвърли това условие, подобно на Полша и България, след което доставките на природен газ за трите европейски страни беше преустановено от Gazprom Export. Финландия отказа да плаща за руския газ в рубли

Освен това Gasum и с Gazprom Export имаха сериозни разногласия по отношение на някои други изисквания, направени на базата на договора. Заради тези причини финландската компания отнесе въпроса до арбитражен съд в съответствие с договора за доставка.
През ноември 2022 г. арбитражният съд издаде решение по въпроса, като отсъди, че компанията Gasum не е била длъжна да плаща в рубли, нито чрез предложената процедура за плащане. Освен това арбитражният съд нареди на Gasum и Gazprom Export да продължат преговорите по двустранния договор.
„Преговорите между двете компании вече са приключили. Страните не успяха да разрешат ситуацията в рамките на срока, определен от арбитражния съд и следователно Gasum прекрати дългосрочния договор за доставка на природен газ с Gazprom Export“, пише на страницата на финландското дружество. Финландия дава “Газпром” на съд заради плащането в рубли
Страните ще продължат да уточняват детайлите по прекратяването на договора.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Шест европейски енергийни гиганта съдят “Газпром”
Русия спира газа на още една страна в Европа

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg