Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Уникално вкусен тутманик като на баба

Днес ще ви представим една рецепта за вкусен тутманик, която ще ви пренесе назад във времето, когато нашите баби постоянно приготвяха вкусотии.
Необходими продукти:
3 яйца 
около 150 г кисело мляко 
100 мл вода 
1 ч.л сода 
1/2 кубче мая 
1 с.л. захар 
1 с.л. сол
700 г брашно (или колкото поеме)
За плънката:
100 г краве масло 
300 г сирене 
Вижте още: Всички полудяха по тази супер лесна и бърза закуска
Начин на приготвяне:
Първо разтворете маята с малко топла вода и захарта. Около 100 грама от киселото мляко се разбива с водата.
Содата се разбърква с останалото киселото мляко и се изчаква да се активира.
Брашното се пресява. Добавят се всички продукти и се меси, докато се образува гладко и меко тесто.
Тестото се поставя в купа и се завива с торбичка или кърпа, докато удвои обема си.
Готовото тесто се разделя на 3 части.
На набрашнена повърхност се разточват 3 правоъгълника, които се намазват хубаво с масло и сирене.
Нареждат се един върху друг. Завиват се на руло и се режат на парчета. В съд с хартия за печене се нареждат получените малки рула и се оставят отново да удвоят обема си.
След като са готови за печене, се намазват със жълтък.
Вкусният тутманик се пече на предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин. 
След като го извадите, веднага го покрийте с кърпа.
Да ви е сладко!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg