Уникална прогноза! Треньор от Първа лига позна, че Мароко ще е сензацията на Световното в Катар

Мароко се превърна в най-голямата сензация на приключилото Световното първенство в Катар. „Атласките лъвове“ завършиха на 4-ото място в крайното класиране, пренаписвайки историята на Мондиалите. Селекцията на Уалид Реграги се превърна в първият африкански отбор, класирал се на полуфинал на най-големия футболен форум.
Мароканците сътвориха поредица от изненади на шампионата. Те първо изхвърлиха фаворита Белгия още в груповата фаза. След това последователно елиминираха Испания и Португалия, но на полуфинала преклониха глава пред Франция.
Преди началото на шампионата анализатори и специалисти направиха куп прогнози за турнира. Sportlive.bg направи подобна анкета с треньорите на отборите от родната Първа лига. В допитването ни се включиха представители на 14 клуба. Третият въпрос в анкетата ни, публикувана на 20 ноември, беше: Кой отбор ще бъде сензацията на турнира?
Възможно ли е някой да е прогнозирал, че именно Мароко ще бъде най-голямата изненада на Мондиала? Изглежда почти нищожно, но един от родните специалисти посочи именно „Атласките лъвове“. Това е треньорът на Локомотив София Станислав Генчев.

Ето неговите отговори на анкетата ни:
Станислав Генчев, треньор на Локомотив (София)
1. Шампион – Бразилия
2. Голмайстор – Неймар
3. Сензация в турнира – Мароко
4. Чия звезда ще изгрее на Мондиал 2022  – без отговор
5. Разочарование №1 (отбор) – Хърватия
6. Разочарование №1 (играч) – Роберт Левандовски
Вижте ТУК и цялата анкета с треньорите от родната Първа лига.
АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ
 
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg