Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Украйна стана част от центъра за киберзащита на НАТО

Украйна се присъедини към Центъра за киберотбрана на НАТО, обявиха от базираната в Талин организация, а Киев нарече този ход „стъпка по пътя“ към членство в НАТО, предаде АФП.
Центърът за върхови постижения за съвместна киберотбрана (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence – CCDCOE) на Западния отбранителен съюз добави, че е приел в редиците си също Исландия, Ирландия и Япония.

„Особено се радваме, че Украйна е тук с нас. Това предлага уникална възможност едновременно да допринесем за защитата на Украйна и да се учим от бойното поле в киберпространството, за да подобрим киберсигурността на всички членове“, заяви естонският министър на отбраната Хано Певкур, цитиран в изявление на CCDCOE.
Посланикът на Украйна в Естония, Мариана Беца, определи „знаковото събитие“ като „важна стъпка по пътя към присъединяването на Украйна към НАТО“.
Центърът, който към момента обхваща държавите членки на НАТО, и още 8 държави – е основан през 2008 г. в естонската столица. В центъра експерти по данни от цяла Европа и САЩ работят за защита на информационните мрежи на Западния отбранителен съюз.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Стана ясно кога Финландия става член на НАТО
Български фирми ще имат достъп до фонд на НАТО за 1 милиард

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg