Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Украйна е все по-близо до получаването на 900 млн. долара от кредитната програма на МВФ

Мисия на Международния валутен фонд завърши първия преглед на кредитната програма на стойност 15,6 млрд. долара за Украйна. Киев е изпълнил необходимите условия, което му проправя пътя да получи транш от около 900 млн. долара, обяви МВФ, цитиран от БТА.
Експертите на МВФ са повишили и прогнозата си за икономическия растеж на Украйна през настоящата година. „Сега се залага на икономическо развитие в положителен диапазон, докато предишната прогноза очакваше икономиката на Украйна да е в диапазона от -3% до +1%“, гласи изявление на МВФ за прегледа на 4-годишния Удължен механизъм за финансиране (EFF), одобрен през март.
„Представителите на МВФ и украинските власти постигнаха споразумение на ниво персонал за първия преглед на Удължения механизъм за финансиране. Споразумението подлежи на одобрение от Изпълнителния съвет на МВФ, като се очаква да бъде разгледано от Борда на институцията през идните седмици“, се казва още в изявлението на МВФ.

Според експертите всички количествени критерии за изпълнение до края на април и структурни показатели до края на май, са изпълнени.
Удълженият механизъм за финансиране е част от глобален пакет от 115 млрд. долара за подкрепа на икономиката на Украйна, докато тя е изправена пред войната.
За да си осигури непрекъсната подкрепа от МВФ, Украйна трябва да изпълни редица условия, като стъпки за увеличаване на данъчните приходи, поддържане на стабилността на обменния курс на гривнята, запазване на независимостта на централната банка и засилване на усилията за борба с корупцията.
Това е първата голяма подобна програма за конвенционално финансиране, одобрена от МВФ за страна, участваща в мащабни военни действия.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Колко е получила Украйна от началото на годината от западните си съюзници?
ЕС ще използва бюджета си, за да финансира въоръжение за Украйна
Дания подготвя 1 млрд. долара помощ за Украйна

Годишнина от войната: САЩ праща нова военна помощ за Украйна за милиарди
Байдън дава половин милиард долара военна помощ на Украйна

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: expert.bg