Треньорът на Португалия разкри как Кристиано Роналдо е приел новината, че ще бъде резерва срещу Швейцария

Старши треньорът на Португалия – Фернандо Сантош, даде пресконферения преди утрешния (10 декември) сблъсък с Мароко от 1/4-финалите на Мондиал 2022, по време на която призова Кристиано Роналдо да бъде оставен на спокойствие от медиите!
В последните дни CR7 е жестоко критикуван заради недоволството си от факта, че не беше титуляр в 1/8-финала на „мореплавателите“ срещу Швейцария. По-късно пък дори се бяха появили слухове, че иска да напусне лагера на отбора в Катар, но селекционерът отрече да е имало нещо подобно:
„Никога не ми е казвал, че иска да напуска. Време е да се приключи с това и тази тема да спре! Оставете Кристиано на мира – той не заслужава това заради всичко, което е сторил за португалския футбол. Вече не е модерно постоянно Роналдо да бъде сочен с пръст…“, категоричен бе Сантош.
След това наставникът на Португалия разкри как е съобщил на 37-годишния футболист, че ще бъде на пейката срещу Швейцария и каква е била неговата реакция:
„След като обядвахме в деня на мача, го поканих в офиса си, за да му кажа, че няма да бъде титуляр. По очевидни причини, Кристиано не беше щастлив от това, тъй като винаги е бил сред играчите, които започват мачовете. Попита ме: „Наистина ли мислиш, че това е добра идея?“, но проведохме нормален разговор, в който му обясних моите гледни точки и, разбира се, той ги прие. Имахме честен разговор!“.
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ – Карло Анчелоти се притече на помощ на CR7: Никога не съм имал проблеми с него!

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: sportlive.bg