Налични диамантени гоблени на ТОП цени Милена Стил

Традиции от далечното минало, които ще ви учудят

Повечето хора се къпят всеки ден, а някои дори по няколко пъти. Затова е трудно да си представим, че само преди няколко века кралските особи не са можели да си позволят този лукс. Хората от миналото обикновено са имали много забрани или обичаи, касаещи облеклото, обществото и работата, които биха били неподходящи днес.
Вижте още: 5 бюти тайни от миналото, които ще ви изумят
Древна Гърция
-В Древна Гърция брадата се смятала за символ на мъжественост и мъдрост. Следователно, колкото по-дебела и по-плътна била, толкова по-висок бил статусът на мъжа. Гладкото лице било символ на женственост.
– Олимпийските игри повишили осведомеността на хората за важността от поддържане на здравето. Една от техниките за постигане на по-добро представяне е използването на зехтин за повишаване на телесната температура. Друга практика била загряването преди състезание, за да се избегнат наранявания.
– „Лицето на Хипократ“ е израз, използван за описание на човек преди смъртта. Древните гърци са предпологали спрямо няколко лицеви признака кога човек е близо до смъртта: остър нос, хлътнали очи и слепоочия, твърда, опъната и суха кожа на лицето.

Средновековие
– Традицията с чукване на чаши идва точно от Средновековието. Една легенда гласи, че имало демони, които могли да проникнат в устата на човек. Те обаче били изхвърляни чрез удряне на стъкло. Поради същите причини хората покривали устата си, когато се прозяват.
-Традицията за вдигане на шапка в знак на поздрав също идва от Средновековието. Тогава е било обичайно войниците да свалят шлемовете си, за да покажат, че нямат лоши намерения.
– В Персия мъжете, принадлежащи към една и съща социална класа, се поздравявали с целувка по устните. За сметка на това по-нискостоящите се целували по бузите.
– Приборите за хранене започнали да се използват през 12 век. Преди това се използвали само лъжици, а вилиците не били добре дошли, тъй като се смятали за инструменти на Сатаната.
Викторианска Англия
-Във викториански времена е било забранено да се показва тялото, така че са били използвани „машини за къпане“, изобретени през 17 век.
– Неомъжените жени нямали право да излизат сами. Етикетът също забранявал на дамите да се оглеждат за познати или да спират за раздумка на многолюдно място.
– Ако една дама срещнела на улицата познат мъж и искала да говори с него, тя трябвало да му предложи ръката си. Мъжът от своя страна трябвало да забрави какво прави и да придружи жената.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg