Това ще се случи, ако пиете по една чаша сок от нар на седмица

Нарът е много хранителен и вкусен, защото съдържа фибри, калций, желязо, калий, витамин А, С, Е и В5. А ето и какви са ползите от прясно изцедения му сок:
1. Помага в борбата с излишните килограми със своите комплексни захари, засищащи за по-дълго апетита, и детоксициращо диуретично действие, освобождаващо тялото от ненужни акумулирани токсини.
2. Има противоканцерогенно действие поради способността му да разрушава и отслабва раковите клетки. Без претенции да е лекарство, той е идеално допълнение към общото предписано лечение.
3. Антивирусно действие с изобилието си на антиоксиданти, благодарение на които подсилва имунната система и ни предпазва от заболявания. Ежедневният прием на чаша сок от нар може добре да подсили защитните сили на организма, за да се справите по-леко с грипа, настинките и инфекциите.
4. Благотворно въздействие върху здравето работата на сърцето и кръвообращението като цяло. С това той може да намали риска от инфаркт или инсулт.
5. Пречистващо за черния дроб действие, докато заздравява го и премахва токсините в него. А благодарение на високото си съдържание на лимонена киселина, калий и вода той подпомага отводняването и подобрява работата на бъбреците през зимата.
6. Анти-хипертонично действие успоредно, докато понижава нивата на лошия холестерол, благодарение на високото си съдържание на калий. С това той намалява и риска от атеросклероза.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg