Това са нещата, които бавно убиват връзката ви

Понякога правим неволно неща, които могат да повлияят отрицателно на връзката ни и дори да доведат до нейния край. Ето и 5 неща, на които трябва да обърнете специално внимание, ако искате да имате хармонични отношения.
1. Проблеми с доверието
Доверието е много важно за добрата комуникация и интимността, които поддържат една връзка. И все пак това е и едно от най-трудните неща за печелене и запазване. Проблемите с доверието между партньорите могат да доведат до край на връзката. Често има основен проблем, който никога не е бил напълно обсъден и решен. С течение на времето тези неразрешени проблеми могат да се пренесат в ежедневните ви взаимоотношения и да повлияят много негативно.
2. Изневяра и ревност
Въпреки че доверието може да се разпадне в много аспекти на една връзка, ревността или още по-лошо – изневярата, са най-трудни за преодоляване.  Дори ако решите да останете заедно, да се научите да възстановите това, което сте имали преди, е трудно и емоционално изтощително преживяване. Същото важи и за ревността – тя бавно и мъчително може да разруши връзката ви.
Вижте още: 5 неща, които двойките трябва да правят редовно, за да предотвратят изневяра
3. Трудности в общуването
Много двойки се борят с комуникацията, като често твърдят, че говорят на различни езици. И все пак липсата на комуникация може да накара една някога близка двойка да се отдалечи и да има проблеми във връзката си. С течение на времето ще започнете да се чувствате изолирани и самотни и може да потърсите емоционална интимност другаде. 
4. Липса на баланс
Дисбаланс възниква, когато единият или двамата партньори не успеят да подредят приоритетите си и някак си да пренебрегнат партньора си, дори и без да искат. Нормално е отношенията да са на приливи и отливи, а по време на криза е съвсем естествено връзката да остане на заден план. Това обаче може да стане голям проблем, когато единият партньор започне да се чувства зле във връзка, неразбран и пренебрегнат.
5. Проблеми със съвместимостта
Противоположностите могат да се привличат, но е изключително трудно да поддържате връзка, ако се различавате във всяко едно отношение.  С течение на времето само най-упоритите и истински отдадените двойки успяват да преодолеят големи проблеми със съвместимостта.
 

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени

Източник: iwoman.bg